A MobileIron mobil informatikai platform lehetővé teszi a vállalatok számára a mobil alkalmazások, tartalmak és eszközök biztonságos üzemeltetését és felügyeletét, miközben az alkalmazottak számára szabad eszközválasztást, adatvédelmet és kiváló felhasználói élményt biztosít.

businesspeople-with-digital-tablet-in-meeting-min

Az alkalmazottak egyre szívesebben választják munkaeszközként a mobil eszközökön futó modern operációs rendszereket (mint pl. az Android, iOS és Windows 10) a hagyományos PC-k és Windows-alapú eszközök használata helyett. A vállalati adatok így mind a vállalati, mind a felhasználói alkalmazásokban és a felhő tárhelyekben megtalálhatók. A mobil technológia a régebbi PC-korszakhoz képest nagyon eltérő biztonsági kihívásokat is hozott és új megközelítésre van szükség: a modern operációs rendszerek számos régi biztonsági kérdést megoldottak, de új és komplex problémákat is hoztak magukkal.

Az Android, iOS és Windows 10 sandboxosított architektúrák, amelyek elkülönítik az adatokat az alkalmazás szintjén, és megvédik azokat a jogosulatlan hozzáféréstől. A védett fájlrendszer megszünteti a veszélyt a hagyományos malware-rel szemben, viszont csak a vállalati mobilitás-menedzsment biztosítja alkalmazások és az adatok biztonságát modern operációs rendszerekben.

centralized-device-management
A MobileIron funkcionalitásai

#1 Mobil eszközmenedzsment (MDM) többféle operációs rendszeren
#2 Mobil alkalmazás menedzsment (MAM)
#3 BYOD adatvédelmi beállítások
#4 Mobil adatszivárgás elleni védelem (DLP)

Miért a MobileIron

#1 Kifejezetten mobil IT managementre alkották
#2 Kompatibilis a meglévő hozzáférés-szabályozó rendszerrel
#3 Kevesebb hardware, könnyebb kezelhetőség
#4 Több mint 4000 ügyfél világszerte
#5 Testre szabott megoldás akár on-premise, akár felhő konstrukcióban (?)

Referenciák

A S&T több, mint 10 magyarországi ügyfelénél, összesen több, mint 10 000 eszközön fut MobileIron. Néhány kiemelt projektünkről alább olvashat

NN Biztosító Zrt.

Projekt rövid leírása: Geo-redundáns MobileIron MDM rendszer bevezetése és integrálása a vállalati rendszerekkel. A Biztosító az ügynökhálózatának dedikált MDM rendszert kívánt létrehozni, melyen keresztül az ügynökök a levelezésüket saját (BYOD) készülékeiken el tudják érni biztonságosan.
Kezdő eszközszám: 500 db

Miért választotta az NN Biztosító a MobileIront?
A lehető legnagyobb mobilitás biztosítása a munkatársaknak, ugyanakkor az ügyfelek adatainak maximális védelme – ennek elérése volt az NN Biztosító (korábban ING Biztosító) célja, amit a MobileIron implementációjával sikerült megoldani.
Teljes cikk olvasássa ››

HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

Projekt rövid leírása: MobileIron MDM rendszer bevezetése mind a HungaroControl tulajdonú, mind a személyes tulajdonú eszközök menedzsmentjének lefedésére. A projekt hatóköre nem csak a mobiltelefonokra terjedt ki, hanem a táblagépek, bizonyos személyi számítógépekre is (pl. MacBook, Windows 8.1 operációs rendszerű PC-k). A projekt során kialakításra kerültek az MDM rendszer bevezetéséhez szükséges szabályzatok, melyek a vállalat mobilkommunikációs szabályzatának részeként kerültek kiadásra. Az MDM rendszert alkalmassá tettük a különböző vállalati rendszerek integrálására, melyek folyamatosan kerülnek bevezetésre.
Kezdő eszközszám: 450 db

K&H Bank Zrt.

Projekt rövid leírása: Geo-redundáns MobileIron MDM rendszer bevezetése és integrálása a vállalati rendszerekkel. A banknál a fő cél a saját tulajdonú (BYOD) eszközök bevonása volt MDM alá, a levelezés elérése végett. A korábbi állapotban csak iOS készülékeket tudtak támogatni, és az eszközökön nem volt semmilyen adatvesztéssel kapcsolatos irányelv kikényszerítve. Ezen a MobileIron rendszer bevezetése változtatott, mely segítségével Android eszközökre is ki lehet biztonságosan teríteni a vállalati levelezést (IBM Lotus Traveler), valamint alapszintű intranet és fájlszerver elérést lehet biztosítani. Minden rendszer elérése kétfaktorú autentikációt használ, automatikus tanúsítványterítéssel.
Kezdő eszközszám: 500 db (jelenlegi eszközszám: 800 db)

FHB Jelzálogbank Nyrt.

Projekt rövid leírása: MobileIron MDM rendszer bevezetése mind az FHB tulajdonú, mind a személyes tulajdonú eszközök menedzsmentjének lefedésére. Az első bevezetési lépésként Android és iOS készülékek kétszintű azonosítására lett felkészítve a rendszer, majd második lépésnek a Windows Phone 8.1 típusú készülékek hasonló bevonása a levelezés alá a céges PKI rendszer átalakításával.
Kezdő eszközszám: 150 db (jelenlegi eszközszám: 250 db)

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top