Cégünk legfontosabb tulajdona az adat. A digitálisan tárolt adatok védelme az illetéktelen szemlélőktől az IT biztonság egyik legkomplexebb feladata. Úgy szükséges megalkotni a rendszereinket, hogy az adatok védelme ne menjen aránytalanul rovására a használhatóságának. A tartalomkontroll megoldások különböznek abban, hogy a tárolt adatot védik, vagy a kommunikációs csatornákat: az ideális védelemhez mindkettő szükséges lesz.

Az S&T Magyarország az alábbi tartalomkontroll megoldásokat kínálja

Proxy megoldások

Belső hálózatunk felől az internet irányába jellemzően sok kapcsolat épül ki, melyek kontrollálása és auditálása adatbiztonsági és IT biztonsági szempontokból elsődleges. A Web Proxy megoldások lehetőséget adnak, hogy előre beállított szabályrendszer alapján megszűrjük a kifelé menő forgalmat ezáltal biztosítva felhasználóink és IT rendszereink biztonságos internet használatát.

Email védelmi megoldások

A webes forgalom mellett a másik legfontosabb csatorna, melyen támadás érheti hálózatunkat a levelezés. Tartalomszűrő, nem kívánt tartalmakat blokkoló, adathalászat ellen irányuló megoldással megvédhetjük a leginkább támadott kommunikációs csatornánkat.

Adatszivárgás elleni védelem

A szervezeten belül előállított vagy kezelt elektronikus adat illetéktelen kezekbe való kerülése súlyos anyagi és erkölcsi károkat okozhat. Az adatszivárgás elleni védelem biztosítja, hogy a különböző csatornákon (email, web, stb.) és médiákon (USB port, CD író, nyomtató, stb.) csak ellenőrzött körülmények között közlekedhessenek féltett adataink. A műszaki megvalósítás előtt fontos az adatvagyon pontos megismerése és a célok meghatározása.

Felhőszolgáltatások védelme (CASB)

A felhőbiztonság, mint IT üzemeltetési technológia az elmúlt időkben jelentős eszközévé vált az IT biztonságnak. Ahogy a földön tárolt adatok esetén is szükség van adatszivárgás elleni védelemre, kártékony kódok szűrésére és titkosításra, a felhőn sincs ez másképp. Erre nyújthatnak megoldást a felhőbiztonsági megoldások (CASB – Cloud Access Security Broker), melyek a védendő szolgáltatásokhoz csatlakozva, azok beépített biztonsági funkcióit használva és kiterjesztve megvalósítják fenti feladatok mindegyikét.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top