Blog

PLASTIC-FORM Szerszámgyártó Kft. – Elektródák gyártási idejének csökkentése

A debreceni székhelyű Plastic-Form Szerszámgyártó Kft. a magyar csomagolási, háztartási és műszaki műanyag-termékeket gyártó vállalatoknak vállal fröccs- és fúvószerszám tervezést, és gyártást. Ezen kívül több jól ismert autóipari beszállítónak megbízható partnere.

Feladat, kihívás

Tömbszikraforgácsoló elektródák gyártási idejének csökkentése, beleértve a megmunkálási időt, a programozás időigényét, a műszaki előkészítést, és a dokumentáció elkészítését.

Belső igény jelent meg a programozók között az NCGCAM alkalmazás elsajátítására

Domoszlai István – CAD/CAM mérnök

Elért eredmények

  • Megoldás: NCGCAM
  • 75%-kal csökkent az elektródák programozási ideje
  • Az effektív gépi megmunkálási időket 5-7%-kal csökkentettük, amely ~1,5 – 2,8M Ft/év megtakarítást jelent géptípustól függően.
  • Optimális, geometria-független makrókkal a beavatkozásokat és a lehetséges hibázási lehetőségeket minimalizáltuk
  • A műszaki dokumentáció készítésének időszükséglete 0.
  • A posztprocesszálás teljesen automatikus

Domoszlai István – CAD/CAM mérnök

Nyírő Ferenc Nyírő Ferenc • 1989-ben végzett a BME Közlekedésmérnöki Karán okleveles gépészmérnökként. 3 éves ipari mérnöki gyakorlat után csatlakozott jelenlegi munkahelyéhez. Kulcs szerepet játszott a korszerű 3D-s CAD/CAM technológiák elterjesztésében Magyarországon a Pro/ENGINEER rendszer – a mai nevén Creo – bevezetésével. 2010-ben a vezetésével az S&T Consulting elindította az ország legnagyobb CAD/CAM oktatási programját CreoStart néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.