ESSENTIALS

A Visual Components Essentials a gyártási szimulációs termékeink alapja

Segítségével, a már használatra kész alkotóelemekből, megtervezheti, felépítheti és szimulálhatja az Ön saját, jövőbeli gyárát

Alaprajz konfigurálás

Ez a Visual Components Essentials alapvető alkalmazási területe.

Az alaprajzokat gyorsan fel tudja építeni, mivel az alkotóelemek az eCatalogból azonnal áthúzhatóak a 3D világba, valamint a kompatibilis alkotóelemek a plug-and-play funkción keresztül összeköthetőek. Az alkotóelemek előre meghatározott paramétereit (dimenziók, sebesség, szín) a tulajdonság szerkesztési funkcióval módosíthatja. Alkotóelemtárunkban megtalálható több, mint 30, a legnagyobbak közé tartozó ipari automatizálási cég, több, mint 1200 előre épített ipari robotja, szállítószalagja, egyéb alkatrésze. Használja őket bátran!

Folyamatmodellezés

Egyszerű és erőteljes megoldás a folyamatok és anyagáramlás layouton belüli kezelésére.

Segítségével számos tervezési feladat megvalósítható vizuális munkafolyamatként, így kevesebb programozásra van szükség. Az új PROCESS (folyamat) menü tartalmazza a termékek, folyamatok, illetve az anyagáramlás definiáláshoz, módosításához és kezeléséhez szükséges menüpontokat. Az anyagáramlás a 3D világban is kezelhető és megtekinthető, aminek köszönhetőn rendkívül egyszerűvé válik a layoutok elemzése, a hibák felderítése, valamint a layout módosítása.

eCatalog

Használja ki a kiterjedt alkotóelem könyvtárunkban rejlő lehetőségeket.

A több, mint 2300 előre definiált és használatra kész komponenssel a Visual Components eCatalog-ja az ipari automatizálás legnagyobb márkáitól származó robotok, gépek és eszközök modelljeinek hatalmas virtuális tárházat biztosítja. Látogasson el a Visual Components online eCatalog könyvtárába és győződjön meg róla Ön is!

CAD kompatibilitás

Importálja a CAD fájljait azonnal a 3D világba!

A Visual Components Essentials támogatja a vezető CAD szállítóktól származó CAD fájltípusokat, ezzel megkönnyíti a közkedvelt szoftverekkel (Autodesk, Dassault, PTC, Siemens és mások) tervezett geometriák importálását. A program kompatibilis a legszélesebb körben használt CAD formátumokkal, így a CAD geometriákat egyszerűen importálhatja, abban a formátumban, amiben tervezték őket. Ami pedig a legjobb, hogy a CAD import az Essentials része, nincsen semmi további költség és nem szükséges hozzá más plug-in.

Projektre kész eredménnyel

Az Ön által létrehozható fájlok és szállítható anyagok fejlesztésre kerültek, új sablonok készültek és egyszerűbbé vált a munkafolyamat.

Könnyedén készíthet képernyőfotókat, melyeket a 3D világból egyenesen a prezentációjába exportálhat. Videók készítésére, valamint exportálására egészen 4K HD minőségig van lehetősége. Létrehozhat beágyazott szimulációkkal, beépített navigációval, visszajátszási opcióval és anyag jegyzékkel rendelkező, animált és interaktív 3D PDF fájlokat. Az új 2D rajzoló sablonnal másodpercek alatt prezentációra kész 2D rajzolatokba konvertálhatja a 3D alaprajzait.

Egyszerű robotika (Simple Robotics)

Egyszerű, de erőteljes funkciócsomag, mellyel meghatározhatja és modellezheti a robotok viselkedését.

A Simple Robotics beépített funkciókkal rendelkezik a robotok mozgatására, a különböző területek elérhetőségének és az ütközések vizsgálatára vonatkozóan, valamint robot logikájának, elhelyezkedésének mozgásszabályozási visszajelzésekkel történő meghatározására.

Pontfelhő támogatás

Mindegy, hogy egy vásárlónak készít projekt ajánlatot, vagy a változtatásokat tanulmányozza a meglévő gyártási konfigurációjához, a kontextus kiemelkedően fontos.

Ezért adtunk hozzá egy támogató funkciót a 3D pontfelhő programhoz. Ezzel a funkcióval egyenesen a 3D világba importálhatja létesítményeinek pontfelhő modelljeit, majd akár a létesítményen belül is konfigurálhatja az alaprajzot. A pontfelhők geometriai modellként jelennek meg, így egyszerűen felhasználhatóak alaprajzok megtervezéséhez, a távolságok meg szögek mérésére és az ütközések vizsgálatára.

2D Rajzdokumentáció

Még több segítséget adtuk hozzá a 2D rajzolatokhoz és beolvasztottuk ezt a formátumot több munkafolyamatba, ideértve az alaprajz tervezést és a project deliverable sablonokat.

PLC kapcsolat

A Connectivity funkcióval egyszerűen összekapcsolhatja a szimulációit a vezérlőrendszerével, a standard ipari OPC UA, vagy a támogatott kereskedő specifikus felület használatával.

Ezáltal lehetővé válnak virtuális üzembehelyezési tevékenységek, mint például a logikai programok tesztelése és hitelesítése vagy a gyártási folyamat során bekövetkező változások kontrollálása. Továbbá a PLC Connectivity funkcióval vizualizálhatja a gyártás valós idejű tevékenységeit, arról valós idejű információkat gyűjthet és analizálhat, majd pedig tesztelheti és szimulálhatja a fejlődési folyamatot.

Statisztika és beszámoló

A szimulációs statisztikákat vonal, sáv, oszlop, vagy kördiagramokat használatával vizuálizálhatja.

A diagramok egy erre a célra kialakított statisztikai felületen készíthetők el, jeleníthetőek meg, valamint módosítani is itt lehet őket. A felület segíti a felhasználókat futószalagjuk dinamikájának megjelenítésében, a torlódások azonosításában, valamint a gyártás kivitelezéséhez szükséges változtatások felbecsülésében. Egy szükséges alaposabb vizsgálat esetén a szimulációs adatok könnyen exportálhatóak PDF dokumentumban vagy Microsoft Excelben használt adatok formájában.

Visual Components Experience – Visual Components Élmény

A Visual Components Experience segítségével egy új formában tapasztalhatja meg a gyártás tervezését és szimulációját.

Segítségével lehetősége van rá, hogy a Visual Components-ben tervezett 3D szimulációt a telefonján, vagy a virtuális valóságban is élvezhesse.

Scroll to Top