Kulcsterületek

Automatikus gép vezérlés
Környezetkímélő gyártás
Kapcsolat a futószalagokhoz
Csomagoló címke nyomtatása
Nyitottság az implementációkra
Futószalag összetételének ellenőrzése
Gyártási folyamatok dinamikus változása
Gyártásban történő változások monitorozása
Hatékony munkaállomások és on-line jelentések
Teljesítménymutatók a futószalag értékeléséhez

Gyártási folyamatok közti dinamikus váltás

A gyártástámogatás kritikus pontja, hogy támogassa az automatikus váltást a gyártási folyamatok között. MES PHARIS® intelligens támogatást nyújt, ami képes felismerni ezeket a váltásokat. Szintén automatikusan kiválasztja a folyamatot az aktuális eszköz alapján .

Automatikus gépvezérlés

MES PHARIS® képes kiválasztani a megfelelő programot, az automatikusan betöltött darab alapján. Ez a mechanizmus biztosítja a központi irányító menedzsmentet a jóváhagyott programokról.

Futószalag összetételének ellenőrzése

Pontosság validálása • A betöltött összetevők időszakos monitorozása • Lehetőség van eszkalációs folyamat alkalmazására, hiba észlelése esetén automatikusan, leállítja a futószalagot.

Hatékony munkaállomások és on-line jelentések

Minden összeszerelési munkaállomás el van látva termelési terminállal, ami közvetlenül a termelés helyén található. Az operátorok jóváhagyják a darabszámot, amit a rendszer automatikusan megszámolt, ez az adat pedig on-line továbbítódik az ERP rendszerbe.

Ez a jelentési módszer a következő lehetőségeket biztosítja

  • Munkafolyamatok állapotának on-line továbbítása az ERP rendszerbe,
  • A munkafolyamat állapotának változása jóváhagyást követel az operátortól,
  • A számolt ciklusok szerint a munka jóváhagyása a felhasználó által,
  • Kiküszöböli a manuális jelentések okozta hibákat.

MES PHARIS®

Támogatást nyújt a gyártási folyamat során a futószalagok és a munkaállomások irányításához, on-line kommunikációval. A rendszer elsődlegesen az ISO/TS 16949 szabvány szerint rögzíti a folyamatokat.

Csomagoló címke nyomtatása

MES PHARIS® teljeskörű megoldást kínál a csomagoló címkék nyomtatására és azonosítására. Szintén lehetővé teszi, hogy a központ nyomtatót használjuk közvetlenül a gyártás mellől.

Gyártásban történő változások monitorozása

A rendszer megoldja a gyártási műveletek folyamatosságát. A futószalag működésének optimalizálásának érdekében a rendszer képes a termékek módosítására. Az időben való tájékoztatás a termék váltásról lehetővé teszi, hogy előkészítsük a munkaállomást a következő gyártási folyamatra.

Kapcsolat a futószalagokhoz

MES PHARIS® tartalmaz egy kommunikációs meghajtót a futószalagokkal való kapcsolódáshoz. Az alapvető információkat kiegészíthetjük a technológiai paraméterek letöltésével, riasztásaival, tárolásával.

Nyitottság az implementációkra

A fontos információk azonnali elérhetőségének köszönhetően a MES képes kapcsolódni a „PICK-TO-LIGHT” rendszerhez.

Teljesítménymutatók a futószalag értékeléséhez

Munkaállomás aktivitásának monitorozása  • Termék/darab családfa •  Futószalag folytonossága

Környezetkímélő gyártás

MES PHARIS® megbirkózik a komplex gyártási dokumentációkkal elektronikus formában. A célja ennek az irányított folyamatnak, hogy tényleges, jóváhagyott gyártási dokumentáció könnyen hozzáférhető legyen egy képernyőn keresztül, akár a gép mellől is. Ezeket a gyártási dokumentációkat meg lehet osztani előre meghatározott csoportokkal. Így minden dokumentációt hozzá lehet rendelni a géphez, termék leírást vagy gyártási műveletet is.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top