Kulcsterületek

Termelési egységek kihasználtsága
Az operátorok számára gyártási folyamat menedzsment tréning
Környezetkímélő gyártási folyamat- elektronikus gyártási dokumentáció
Közvetlenül a géptől származó munkautasítások előnye
Információs tábla, disztribúciós lista

Termelési egységek kihasználtsága

A gyártási folyamat modul implementációja utólagos gyártási terminálok felszerelését igényli. A kihasználtság szintjétől és az üzemmódtól függően lehetőség van úgy nevezett fészkeket létrehozni, ahol egy terminál működtet számos gépet.

Az operátorok számára gyártái folyamat menedzsment tréning

Az aktuális ipari jogszabály: ISO/TS 16949 szerint a MES PHARIS® központi gyártási folyamat menedzsment tréninget biztosít az operátorok számára. Ha szükséges a MES PHARIS® lekorlátozza az operátorok hozzáférését a gyártási folyamathoz, egészen addig, amíg nem vett részt a képzésen.

Környezetkímélő gyártási folyamat- elektronikus gyártási dokumentáció

MES PHARIS® megbirkózik a komplex gyártási dokumentációkkal elektronikus formában. A célja ennek az irányított folyamatnak, hogy tényleges, jóváhagyott gyártási dokumentáció könnyen hozzáférhető legyen egy képernyőn keresztül, akár a gép mellől is. Ezeket a gyártási dokumentációkat meg lehet osztani előre meghatározott csoportokkal. Így minden dokumentációt hozzá lehet rendelni a géphez, termék leírást vagy gyártási műveletet is.

Közvetlenül a géptől származó munkautasítások előnye

A gyártási folyamatok irányítása a terminálokon keresztül növelheti a hatékonyságot:

  • A munkafolyamatok automatikusan továbbítva vannak az ERP rendszerbe,
  • Teljesen helyettesíti az űrlapok manuális kitöltését
  • MES PHARIS® terminál használata megkönnyíti az operátorok munkáját

Információs tábla, disztribúciós lista

Az információs táblákat arra használják, hogy minden egyes gépen megjelenítsék a munkatervet. A képernyőn megjelenített lista a megadott gépen lehetővé teszi, hogy a felhasználónak meghatározza a munkatervet, és az adott gépre vonatkozó terméket. Ezek az információs táblák megjeleníthetők nagy kijelzőkön, a nélkül, hogy bejelentkeznénk a MES PHARIS rendszerbe.

Scroll to Top