CAM programozás többfunkciós megmunkálóközpontokhoz

Napjainkban az olyan többfunkciós megmunkálógépek elterjedése egyre növekvő tendenciát mutat a fémmegmunkálásban, melyek marással, esztergálással, és fúrási kapacitással rendelkeznek egyszerre.

Többfunkciós Hatásfok

Ezek a korszerű modern gépek lehetőséget biztosítanak, hogy egyszerre párhuzamosan használjunk marási esztergálási műveleteket a munkadarab első vagy hátsó oldalán egy megmunkálási lépésen belül. A megmunkálóközpontok egy roppant nagy hatékonyságot képviselnek, de rendelkeznek egy elválaszthatatlan programozási kihívással, amely a komplexitásukból fakad. A megfelelő CAM rendszer a kulcsa a sikeres megmunkálóközpont használatnak. Ez egy kritikus választás, amely meghatározza a gépberuházás végső hatékonyságát.

Elő-csomagolt Szoftver Megoldás

Az ESPRIT egy friss, és szokatlan megközelítést képvisel azon programozási feladatok megoldására, amely a többfunkciós megmunkálóközpontok komplexitásából fakad, úgymint posztproceszor készítés, és gépdefiníció. Képzelje el a többfunkciós megmunkálóközpontok programozását egy teljes, előre konfigurált megoldással, amely a gépgyártókkal közösen fejlesztett és üzemi szinten alaposan tesztelt elemeket tartalmaz. Az ESPRIT MillTurn a végső eredménye a gépgyártók és a DP együttműködésének, amely így öszpontosul a szerszámgépek speciális osztályának programozására szolgáló szoftverfejlesztésre. Bízzon az ESPRIT-ben, hogy kihasználja a többfunkciós szerszámgépben rejlő lehetőségeket.

ESPRIT SolidMillturnTM – Főbb funkciók

Előre konfigurált megoldás

 • Posztprocesszor, és 3D-s gépmodell, gépgyártókkal közösen üzemi szinten tesztelve
 • A legnagyobb gépgyártók, MAZAK, MORI-SEIKI, OKUMA, SODIK, CHARMILLES, AGIE, STAR, …stb.
 • Speciális műveletek közös fejlesztése

Szinkronizált, és egyidejű műveletek

 • Bármely műveletek egyidejű programozása
 • Integrált test szimuláció
 • Megmunkálóközpont (2-5 tengely) megmunkálás, esztergálási ciklus, többtokmányos, többfejes – több mint 22-tengelyes – megmunkálás egy képernyőn.
 • Teljes ütközés ellenőrzés, minden műveletre, gép egészére kiterjedve
 • Ciklusidő számítás, optimalizásás

Marás-esztergálás-fúrás minden funkció támogatása

 • 2-5 tengelyes szimultán marás
 • 3-5 tengelyes szimultán szabadkontúros marás
 • A, B, C, X, Y, Z, tengelyek bármely konfigurációjának programozása
 • Egyetlen G-kódos program
 • Zsebek, furatok, profilozás, forgó C-tengely mentén
 • Excentrikus Y-tengely programozásához marási ciklusok

B-tengely programozás

 • Teljes 5 tengelyes vezérelhetőség
 • Beépített ciklusok, síkolás, 3d-s simítás, beszúrás, menetelés, furatkészítés …stb.

Átfogó Többfunkciós Megmunkálás

Az ESPRIT egy integrált programozási környezetet biztosít a többfunkciós, többfeladatos CNC megmunkálógépek kiszolgálására. Az ESPRIT támogatja bármilyen kombinációját a független, szinkronizált, és egyidejű marási és esztergálási műveleteknek az A, B, C, X, Y, és Z tengelyek bármely konfigurációjának felhasználásával. Az ESPRIT 5 szintje minden funkciót tartalmaz a 2-5 tengelyes megmunkáláshoz, és teljes támogatást biztosít a marás-esztergáláshoz szükséges minden funkcióhoz, magába foglalva a marást teljes szimultán 3-, és 5 tengelyben 3D-s szabadkontúros megmunkálással.

Rugalmas B-tengely Programozás

Használja ki a megmunkálólözpontokban rejlő rugalmasságot és erőt a B-tengelyes megmunkálási lehetőséggel, pontos szimultán-, vagy pozícionális 5 tengelyes marással a munkadarab bármely oldalán. Az ESPRIT teljes 5-tengelyes vezérelhetősége egy egyszerű programozást biztosít a nem-egyenes többtengelyes megmunkálásokhoz szükséges szerszámmozgásokhoz, hogy a bonyolult felületeket és összetett oldalferdeségeket is meg tudjuk munkálni bármilyen egészségügyi alkatrész, bonyolult szelep, szerszámtartók, olajfúró szerszámok, és egyéb hasonló alkatrész esetében. Az ESPRIT teljes 5 tengelyes vezérelhetőséget foglal magába ezek megmunkálásához, ciklusokat tartalmaz síkolásokhoz, üregeléshez, beszúrásokhoz, meneteléshez, kontúrozáshoz, furatkészítéshez, és 3D-s simításokhoz.

Esztergálási, Marási, és Furatkészítési Funkciók

Használaj ki a többfunkciós lehetőségeket az ESPRIT C és Y-tengelyes megmunkálóközpont programozási kapacitását kombinálva az esztergálás-, marás-, és furat készítési megmunkálási műveletekkel egyetlen G-kódos programon belül. Az ESPRIT C-és Y tengelyes megmunkálási funkcionalitásának 5 szintje telejes lefedettséget biztosít bármilyen többfunkciós megmunkálóközpont használatához. Bármilyen kontúrmarás, profilozás, zsebmarás, vagy furatciklus variáció használható. Készítsen 2 ½ tengelyes marási műveletet esztergagépén a Z, X és C tengelyek, vagy a Z, X, és Y tengelyek használatával. Hornyolás, és kereszt furatolás könnyedén végrehajtható, mert használható „csavart” zseb, furat és profilozás forgó C-tengely mozgás mentén. Excentrikus Y-tengelyes maráshoz az ESPRIT kiterjedt marási ciklusokat tartalmaz amely magába foglalja a síkolást, zsebelést, kontúrozást, maradékanyag megmunkálást, furatkészítést, és még sok más funkciót. Ezek a ciklusok használhatók C, Y, és B tengelyes megmunkálások során az alkatrész bármely változó meredekségű felülete esetében, legyen az belső, vagy külső felület.

Teljes Szinkronizáció, és Ellenőrzés

Az ESPRIT teljesen integrált test szimulációjával optimalizálja, szinkronizálja, és ellenőrizze többfeladatos megmunkálásait. Az ESPRIT-tel könnyen szimulálható bármely kombinációjú megmunkálóközpont (2-5 tengely) megmunkálás, esztergálási ciklus, többtokmányos, többfejes – több mint 22-tengelyes – megmunkálás egy képernyőn. Láthatja a kombinált listát minden marási, esztergálási műveletéről, és az asszociatív ciklusidőket. Látható a valós megmunkálási folyamat, kiküszöbölve minden lehetséges ütközést a műveletek elmozgatása, másolása, szerkesztése és szinkronizálása mellet a ciklusidők minimalizálásával.

Scroll to Top