Forgó szerszámos esztergálás

Forgó szerszámmal folytatott esztergálás esetén a szerszám élettartama 2000% -os növekedést érhet el, és megnyitja az ajtót az új esztergálási technikák előtt.

Ez a technológia minden előnye miatt ígéretes lehet Ön számára. Végül jobb termelékenységet eredményez.

Olivier Thenoz –  DP menedzsere.

Új megközelítés

Ez az új vágási technológia egy speciális lapkát alkalmaz egy hengeres szerszámszár alján, amelyet forgó orsóba helyeznek. A forgószerszám forgása gyorsabb hőelvezetést eredményez, mivel mind a hő, mind a kopás a szerszám teljes átmérőjében kerül elosztásra. Ez lehetővé teszi a száraz megmunkálást, ezzel kiküszöbölve a hűtőfolyadék költségeit és az ártalmatlanítását. B-tengelyes tengelyre szerelve a szerszám is bedönthető, tovább javítva a hűtés feltételeit.

Előnyök

A forgószerszám előnye, hogy a szerszámon nincs egyetlen pont sem, amely állandó érintkezésben lenne a munkadarabbal, és ez nagyon jó a hőelvezetés és a szerszám kopás szempontjából. A vágási körülményeket már nem korlátozza a hő, ami a forgácsolási folyamatban keletkezett, csak a szerszámgép teljesítménye. A forgó esztergáló szerszámot a Mori Seiki és a Kennametal Inc. közösen dolgozták ki, míg a szerszám programozására használt megoldást a DP Technology fejlesztette ki.

Scroll to Top