Forgatott huzalszikraforgácsolás

A haladó többtengelyes huzalszikraforgácsolás új lehetőségeket kínál a bonyolult alakzatok pontos, felügyelet nélküli és költséghatékony megmunkálására egy felfogásban. A huzalszikraforgácsoló szerszámgépek merevített forgóasztalai lehetővé teszik a programozók számára az indexált vagy a folyamatos, változó nagysebességű forgatás használatát. Ahelyett, hogy munkadarabot a munkatáblához rögzítenének, egy forgóasztalra szerelt tokmányba helyezik. A forgóasztal lehetővé teszi az alkatrész teljes megmunkálást anélkül, hogy át kellene fogni műveletek között.

Turn-and-Burn

Az egyik lehetséges technológiai megoldás szekventált, pozícionált megmunkálási lépésekből építkezik. A forgatás csak új felfogási/hozzáférési helyzetet jelent. Előnye a csökkenő mellékidő a kevesebb átfogás miatt, illetve a megnövekedett pontosság biztosítása.

Turn-while-Burn

Döntött vágások esetén, ha folyamatosan módosul a döntés, a kiszikrázásnak jobb feltételek biztosít, ha a huzal helyett a munkadarabot döntjük. A munkadarab döntése ezen felül nagyobb döntési szögek alkalmazását teszi lehetővé.

Scroll to Top