Teljes programozás a hagyományos, és többtengelyes esztergáláshoz

A hagyományos eszterga központok rohamosan többtengelyes megunkálógéppekkel lesznek helyettesítve, amely lehetőséget ad az egészen komplex alkatrészek felügyelet nélküli gyártására.

Akár Ön a megefelelő CAM rendszert keresi a hagyományos esztergálás automatizálására „a nagyolástól és a rovátkolástól kiindulva a menetkészítésig és a simításig”, hogy gyorsabb és még pontosabb eredményt érjen el, akár maximalizálja a többtengelyes szerszámgép beruházását, minden esetben az ESPRIT a helyes CAM választás.

Svájci eszterga programozása

Programozza az Ön többtengelyes Svájci eszterga központját ESPRIT-el, és legyen birtokában az egyszerű, sokoldalú, pontos felügyeletnélküli megmunkálásnak. Az ESPRIT kezeli az Ön Svájci esztergájának speciális igényeit, és egy egyszerű programozási lehetőséget nyújt a svájci esztergák lehetőségeinek teljes kihasználására, átfogó pályagenerálási lehetőséggel, szimulációval, ütközésellenőrzéssel, és pontos G-kód generálással. Az ESPRIT egy üzem központú, gyakorlatban bizonyított prigramozási megoldást nyújt Svájci esztergák programozására a vezető gépgyártók támogatásával: Citizen, Star, és Tsugami.

Többrevolveres, többorsós megmunkálás

Tegyen szert az esztergálásban a teljes gyártásfelügyeletre az ESPRIT programmal, amely az orsók és revolverek összehangoltságát, dinamikus szimulációt, és pontos ütközésellenőrzést nyújt Önnek. Ön képes lesz egyszerre dolgozni az első és/vagy a hátsó munkadarabon egy-, kettő,- vagy több megmunkáló szerszámmal egy időben. Az ESPRIT használatával maximálisan ki tudja használni az esztergaközpontokban rejlő kapacitásokat, a ciklusidők drámaian csökkennek, és az alktrészek az egyszerű beállítások után is tökéletesek lesznek. Az ESPRIT bőséges megmunkálási ciklus készlettel rendelkezik, amely magába foglalja a munkadarab kezelési ciklusokat is — az anyagelőtolástól és befogástól kiindulva a mozgó-bábon keresztül a leszúrásig és anyagkiemelésig.

Hagyományos esztergálás

Az ESPIRT egyszerűsíti, és szabványosítja az esztergálási megmunkálását, minimális idő befektetéssel és oktatással. Az ESPRIT lehetőséget nyújt kontúr simításra, és OD vagy ID esztergálásra, amelyet egy univerzális megmunkálási ciklus igazítja az egypontos szerszámokat a széleskörű megmunkálási feladatokhoz. Az ESPRIT nagyoló ciklusa lehetőséget kínál az öntvényből történő munkára, az előnagyolt munkadarabok használatára, a szabálytalan összetett alakú alapanyagok használatára, illetve maradékanyagból történő megmunkálásra, és a gépmozgások minden variációjára tartalmaz programozási lehetőséget – a megközelítésektől kiindulva a különböző Z és X irányú ráhagyásokig. A fúrás és furatkészítés kiválasztható az ESPRIT előre programozott gépi ciklusai közül, vagy a megmunkáló gépük beágyazott ciklusai közül, illetve használható a kettő kombinációja.

Haladó megmunkálási ciklusok

Az ESPRIT hét beszúró ciklust tartalmaz az opcionális szerszámmozgások variációi szerint, egyszerű besüllyesztés, többszörös besüllyesztés, léptető beszúrás, cikcak beszúrás, és az összes kontúrozási lehetőség beszúró szerszámmal. A menetkészítéshez az ESPRIT többféle menetkészítési opciót tartalmaz, egyszeri- vagy többszörös menetkészítés, egyenes vagy fokos menet, illetve állandó- vagy változó menetemelkedésű lehetőség is elérhető. Az ESPRIT automatikusan számolja a vágások számát, és mélységét, kézi szabályozhatósági opcióval.

Rugalmas szerszámozás

Az ESPRIT leegyszerűsíti a szerszámozás folyamatát, teljes szerszámozási támogatást nyújtva az egyszerű furatkéstől a komplex ügyfél által átalakított egyedi szerszámokig. A kiválasztás történhet a szabványos ANSI/ISO szerszámkönyvtárból lapkával és tartóval együtt, illetve bármely CAD rendszerben készült egyedi szerszám importálható az ESPRIT szerszámkönyvtárába. Az ESPRIT a teljes szerszámozást magába foglalja – lapka, tartó, és revolver – így biztosítva a nagypontosságú megmunkálási eredményt.

Szinkronizáció és Optimalizálás

Az ESPRIT szinkronizálási listájával, és az elkészült időtáblával szinkronizálható a CNC programból készülő G-kódos program, amely minimalizálja az átfedő ciklusidőket. Az ESPRIT egyértelműen megmutatja a megmunkálási időtáblát egy könnyen érthető táblázatban a revolver, a főorsó, és a tokmány szerint. A szinkronizáció, és optimalizáció a windows-ban ismert „drag and drop” módszerrel könnyen kezelhető, a revolvert, a főorsót, a szerszámot, minden megmunkálási paramétert, és a szinkronizációs kódot is tartalmazó megmunkálási ciklusok könnyen módosíthatók.

Teljes valós-idejű szimuláció

A legösszetettebb alkatrészek megbízható megmunkálása az ESPRIT átfogó, valósághű, és pontos szimulációjának köszönhető. A teljesen valósághű alkatrész megtekinthető a szerzsámgép mozgás elemeivel együtt – Főorsók, revolverek, B-tengelyek, és szerszámok. Az ESPRIT szimuláció segít elkerülni a lehetséges ütközéseket mialatt a szinkronizáció történik, és az alkatrész átkerül a főorsóból a mellékorsóba.

Scroll to Top