Pinch Milling technológia, a Mori Seiki Co., Ltd.-vel közösen fejlesztve

A technológia biztosít minden olyan eszközt, aminek segítségével a CAM programozó szinkronizálhat két, egymástól független, többtengelyes felületmegmunkáló műveletet. A szerszámpálya mozgásokat B-tengelyes felső fej (XZCB) és alsó, forgó szerszám meghajtására alkalmas revolver fej (XZ) biztosítja, ami rendelkezhet Y tengely vezérléssel. Főorsó biztosítja C tengely forgást és a kiegyensúlyozott oldal kezelést.

Rövidebb ciklusidő

A két egymástól független szerszám egyszerre forgácsol, így a teljes ciklusidő csökkenthető. Tipikusan hosszú alkatrészek esetében a megmunkálási folyamat elősimítás műveletet igényel, hogy az anyagmennyiség a nagyolás után egyenletes legyen; így biztosítva optimális kiinduló állapotot a simító szerszám számára, közel állandó szerszámterhelés biztosításán keresztül.

A két szerszám szerepe elősimító és simító szerszám lehet, így egy műveletnyi idő alatt két művelet végezhető el. A szekvenciális megmunkálási sorhoz viszonyítva közel a felére csökken a megmunkálási idő. Másik technika egy művelet szétosztása szerszámok között. Megmunkálási idő megtakarításon túl a megmunkált felület tulajdonságaihoz optimális szerszám biztosítása is lehetővé válik.

Scroll to Top