Inspire Form

Altair Inspire Form

Gyors, pontos, egyszerű és elérhető lemezalakítási szimuláció

Mi is az az Altair Inspire Form?Az Altair Inspire Form (korábban Click2Form) egy komplett mélyhúzási szimulációs környezet, amelynek használatával a termék tervezők és a folyamatmérnökök optimalizálhatják a terveket, szimulálhatják a gyártást, valamint csökkenthetik az anyagköltségeket. A gyors és egyszerű megvalósíthatósági modul segítségével a felhasználók másodperceken belül megvizsgálhatják az alkatrészeket annak érdekében, hogy az alakíthatóság már a tervezési folyamat korai szakaszában megjósolható legyen. Az automatizált fészekkiosztás hatékony sávtervet ajánl, mellyel maximalizálni tudjuk a lemeztekercs anyagkihasználását. A próba (tryout) modul egy nagymértékben skálázható inkrementális megoldót tartalmaz, ami egy modern és intuitív felhasználói felületen segíti a felhasználókat a többlépcsős alakítási folyamat, a trimmelés és visszarugózás iterációjában és szimulációjában. Ezáltal kevésbé lesz bonyolult a folyamat és gazdaságosabbá válik a jó minőségű alkatrészek gyártása.

Miért válassza az Altair Inspire Form-ot?

Tervezzen jobb termékeket!
Az Altair Inspire Form lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy már a tervezés korai szakaszában gyorsan és megbízható módon megvizsgálják az alkatrészek alakíthatósági tulajdonságait. Az Altair Inspire Form használatával a felhasználók vizualizálhatják a várható hibákat, mint például a szakadások és a ráncosodás, majd módosíthatják a folyamatot a hibák elkerülése és a teljes tervezés javítása érdekében.

Egyszerűen használható
Az Altair Inspire Form egy egyszerű, de nagymértékben intuitív munkafolyamattal rendelkezik, amely könnyen megtanulható és alkalmazható. Az oktatás általában 4-6 órát vesz igénybe, habár a legtöbb felhasználó formális képzés nélkül is meg tudja tanulni az Altair Inspire Form applikációinak használatát!

Megtakarítás
Az Altair Inspire Form pontosan megbecsüli a teríték formákat, amellyel optimális fészekkiosztást lehet beilleszteni a progresszív mélyhúzási folyamatba a gyártási kényszerek figyelembevételével, ezáltal anyagot és költséget spórolhatunk.

Az Altair Inspire Form funkciói

Geometria létrehozása és egyszerűsítése
Vonja ki a középfelületet, töltse ki a furatokat és a kicsípéseket, távolítsa el peremeket az Altair Inspire Form geometria előkészítő eszközével! Továbbá hozzon létre és módosítsa a geometriákat az Altair InspireTM használatával!

Modell beállítások
Amennyiben az alkatrész geometriája autó koordinátákban is elérhető, az Altair Inspire Form automatikusan kiszámolja a legjobb alakítási irányt. Emellett a felhasználó is meghatározhatja az alakítás irányát. Továbbá lehetőség van a nyomólapnak és ráncgátló gyűrűnek megfelelő szorító erő alkalmazására is.

Anyagkönyvtár
Az Altair Inspire Form-ban rendelkezésre áll egy anyagkönyvtár a standard acél és alumínium fajták anyagtulajdonságaival. Lehetőség van továbbá új anyag létrehozására és a felhasználói adatbázisba való mentésére is.

Analízis és eredmény vizualizáció
Az alakítani kívánt teríték az analízis végén érhető el. Vizualizálhatja az elvékonyodást vagy az egyéb defektusokat, mint például a szakadás, ráncosodás vagy a laza fémrészek

Többlépcsős virtuális próba (tryout)
Optimalizálja a gyártási folyamatot egy egyszerű, többlépcsős fémalakítási virtuális kipróbálási eszköz felállításával. A gyors és skálázható inkrementális megoldó támogatja az alakítást és a trimmelést annak érdekében, hogy pontosan megvizsgálhassa a munkafolyamatot, a szakadásokat, a ráncosodást, a laza fémrészeket és a visszarugózást.

Az Altair Inspire Form munkafolyamata

Az Altair Inspire Form újdonságai

Galéria

Kérje kedvezményes árajánlatunkat vagy keresse cégünket további információkért.

Scroll to Top