Altair Inspire Form

Gyors, pontos, egyszerű és elérhető lemezalakítási szimuláció

Mi is az az Altair Inspire Form?Az Altair Inspire Form (korábban Click2Form) egy komplett mélyhúzási szimulációs környezet, amelynek használatával a termék tervezők és a folyamatmérnökök optimalizálhatják a terveket, szimulálhatják a gyártást, valamint csökkenthetik az anyagköltségeket. A gyors és egyszerű megvalósíthatósági modul segítségével a felhasználók másodperceken belül megvizsgálhatják az alkatrészeket annak érdekében, hogy az alakíthatóság már a tervezési folyamat korai szakaszában megjósolható legyen. Az automatizált fészekkiosztás hatékony sávtervet ajánl, mellyel maximalizálni tudjuk a lemeztekercs anyagkihasználását. A próba (tryout) modul egy nagymértékben skálázható inkrementális megoldót tartalmaz, ami egy modern és intuitív felhasználói felületen segíti a felhasználókat a többlépcsős alakítási folyamat, a trimmelés és visszarugózás iterációjában és szimulációjában. Ezáltal kevésbé lesz bonyolult a folyamat és gazdaságosabbá válik a jó minőségű alkatrészek gyártása.

Miért válassza az Altair Inspire Form-ot?

Tervezzen jobb termékeket!
Az Altair Inspire Form lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy már a tervezés korai szakaszában gyorsan és megbízható módon megvizsgálják az alkatrészek alakíthatósági tulajdonságait. Az Altair Inspire Form használatával a felhasználók vizualizálhatják a várható hibákat, mint például a szakadások és a ráncosodás, majd módosíthatják a folyamatot a hibák elkerülése és a teljes tervezés javítása érdekében.

Egyszerűen használható
Az Altair Inspire Form egy egyszerű, de nagymértékben intuitív munkafolyamattal rendelkezik, amely könnyen megtanulható és alkalmazható. Az oktatás általában 4-6 órát vesz igénybe, habár a legtöbb felhasználó formális képzés nélkül is meg tudja tanulni az Altair Inspire Form applikációinak használatát!

Megtakarítás
Az Altair Inspire Form pontosan megbecsüli a teríték formákat, amellyel optimális fészekkiosztást lehet beilleszteni a progresszív mélyhúzási folyamatba a gyártási kényszerek figyelembevételével, ezáltal anyagot és költséget spórolhatunk.

Az Altair Inspire Form funkciói

Geometria létrehozása és egyszerűsítése
Vonja ki a középfelületet, töltse ki a furatokat és a kicsípéseket, távolítsa el peremeket az Altair Inspire Form geometria előkészítő eszközével! Továbbá hozzon létre és módosítsa a geometriákat az Altair InspireTM használatával!

Modell beállítások
Amennyiben az alkatrész geometriája autó koordinátákban is elérhető, az Altair Inspire Form automatikusan kiszámolja a legjobb alakítási irányt. Emellett a felhasználó is meghatározhatja az alakítás irányát. Továbbá lehetőség van a nyomólapnak és ráncgátló gyűrűnek megfelelő szorító erő alkalmazására is.

Anyagkönyvtár
Az Altair Inspire Form-ban rendelkezésre áll egy anyagkönyvtár a standard acél és alumínium fajták anyagtulajdonságaival. Lehetőség van továbbá új anyag létrehozására és a felhasználói adatbázisba való mentésére is.

Analízis és eredmény vizualizáció
Az alakítani kívánt teríték az analízis végén érhető el. Vizualizálhatja az elvékonyodást vagy az egyéb defektusokat, mint például a szakadás, ráncosodás vagy a laza fémrészek

Többlépcsős virtuális próba (tryout)
Optimalizálja a gyártási folyamatot egy egyszerű, többlépcsős fémalakítási virtuális kipróbálási eszköz felállításával. A gyors és skálázható inkrementális megoldó támogatja az alakítást és a trimmelést annak érdekében, hogy pontosan megvizsgálhassa a munkafolyamatot, a szakadásokat, a ráncosodást, a laza fémrészeket és a visszarugózást.

Az Altair Inspire Form munkafolyamata

Az Altair Inspire Form újdonságai

Galéria

Scroll to Top