Az Altair Activate ™

Multidiszciplináris rendszer szimuláció

Mi az az Altair ActivateTM? Az Altair Activate szoftver egy nyílt és rugalmas eszköz a termékek 1D modell formátumú (jel-alapú vagy fizikai blokk diagrammok által kifejezett), multidiszciplináris rendszerként történő gyors modellezéséhez és szimulálásához. Esetenként ezek a modellek 3D modellekkel is párosíthatók. A tervezési folyamat során használja ki a rendelkezésre álló szimulációk széles skáláját – a kezdeti koncepciótervezéstől (több absztrakcióval és rövidebb szimulációval járó modellek használatával) egészen a részletes kész tervekig (kevesebb absztrakció és hosszabb szimuláció használatával). Az Altair modell-alapú fejlesztésének további termékei magukban foglalják az Altair ComposeTM és az Altair EmbedTM szoftvereket.

Miért válassza az Altair Activate-et?

Holisztikus értékelés
Szimulálja többfokú rendszerszinten a termékei teljesítményét, azok viselkedésének, többek között az alkatrészek és az alrendszerek interakciójának, jobb átfogó értékelése érdekében!

Növeli a produktivitást
Azonosítsa a gyártási hibák lehetséges okait és javítsa ki azokat előzetesen a folyamat körülményeinek optimalizálása és a produktivitás növelése érdekében!

Nyílt és rugalmas
Az erőteljes beépített funkciók tovább bővíthetőek az olyan nyílt szoftverek használatával, mint Modelica és az FMU. Az Altair Activate kiegészíti, illetve együttműködik az Altair mérnöki szimulációs szoftverek széles skálájával (például a Motion Solve, Flux, FEKO).

Az Altair Activate funkciói

1D rendszer szimuláció
A rendszerszintű szimulációval a termékek részletei helyett a kész termékek teljesítménye értékelhető.

Block diagrammok; irányítórendszer tervezés
Egy természetes modellező megközelítést biztosít a mai okos rendszerek (szenzorok, aktuátorok, visszajelző rendszerek, beépített logikai rendszerek) fejlesztéséhez.

Használja a jel alapú valamint a fizikai modellezést egyaránt ugyanazon a diagrammon!
Használja ki a mechanikai, elektromos és hőtani fizikai alkatrészek modellezéséhez készült, előre meghatározott Modelica könyvtárakban rejlő erőt!

Jellemzően gyorsabb, mint a 3D szimuláció
A magasabb szintű modell absztrakciónak köszönhetően, több és korábbi betekintést enged a termék teljesítményének vizsgálatába (közelebb a koncepcionális tervezési fázishoz), valamint a tervek gyorsabb feltárását eredményezi.

Kapcsolat a többi Altair eszközzel
Valós multidiszciplináris rendszerszimulációt tesz lehetővé a modellek közötti átváltás által, vagy a MotionSolve szoftverrel való közös szimuláció során a kontrollált multi-body dinamika szimulálásához, vagy a Flux-szal való együttműködés során a kontrollált motor dinamikai modellek létrehozásához

A Functional Mockup Interface (FMI) támogatása
A Functional Mockup Unitok használata lehetővé teszi a modellek cseréjét, valamint a co-szimulációs kapcsolatokat az FMI standard-et támogató nem Altair termékekkel is.

Az Altair Activate kulcsfunkciói

Scroll to Top