Home office eszközök

Mire lehet szükség
otthoni munkavégzés kialakításakor

Azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt években az otthoni munkavégzés szerepe egyre inkább felértékelődött a vállalatok életében. Összegyűjtöttük milyen eszközökkel tudjuk elősegíteni a home office és távoli elérés széleskörű kialakítását, melyek akár igen rövid idő alatt is megvalósíthatók.

Stabil nagy sávszélességű Internet kapcsolat

A jó internetkapcsolat az alapja a távoli elérésnek. Nemcsak a felhasználói (végponti) oldalra szükséges jó internet kapcsolat, hanem a központi oldalon is megfelelő sávszélességnek kell rendelkezésre állnia, illetve arra is fel kell készülni, hogy tömeges távoli bekapcsolódók esetén a leterheltség nőhet.

Stabil és biztonságos VPN (virtuális magánhálózati) elérés

A VPN elérés segítségével a vállalati informatikai megoldások, adatok, dokumentumok távolról is elérhetővé válnak, azaz a munkatársak saját gépeiken keresztül akár a teljes vagy a számukra engedélyezett összes dokumentumot és alkalmazást úgy érik el, mintha az irodában ülnének. Nem szabad megfeledkezni itt sem a biztonságról, mint pl. vírusirtók naprakészsége, alkalmazások, vagy az operációs rendszer frissítése, stb., mivel informatikai támadások ezen a csatornán keresztül is érhetik a vállalatokat.

Kollaborációs eszközök a közös munkavégzéshez

A csapatmunkának nemcsak személyesen van nagy jelentősége, hanem a virtuális világban is. Ma már nem szükséges személyesen találkozni ahhoz, hogy a résztvevők fontos döntéseket hozzanak, együtt dolgozzanak dokumentumokon, megoldásokon, ugyanis számos platform biztosítja ezt a lehetőséget.

A Microsoft Teams és a Cisco Webex hatékonyan támogatja az online térben a következő funkciókat:

 • Online értekezletek
 • Video vagy audio konferencia megoldások
 • Fájlmegosztás
 • Csoportos üzenetváltás
 • Valós idejű dokumentumszerkesztés
Távoktatási megoldások

Nemcsak megbeszélések, hanem akár több ezer fő számára online oktatások vagy konferenciák is lebonyolíthatók online. A távoktatási platformok pl: Webex Meetings – Training Center nemcsak az előadás megtartását biztosítják, hanem akár a szavazás, teszt és számonkérés funkciót is.

Távoli Virtuális számítógép (VM – Virtual Machine) megoldások

A virtuális számítógép egy szerver infrastruktúrán létrehozott egység. A felhasználó számára a számítástechnikai paraméterei megegyeznek egy fizikai gép megjelenésével. Erőforrásai, mint processzor, memória, háttértár mennyisége rugalmasan módosítható a felhasználási igényeknek megfelelően. Segítségével szervertakarékosság és/vagy energiatakarékosság érhető el, azaz több szerver (operációs rendszer) a jobb erőforrás kihasználása érdekében egy fizikai eszközön (hardveren) futtatható.

Távoli IT infrastruktúra üzemeltetési megoldások (asztali PC-k távoli elérése)

A megoldás azon helyzetekre ad választ, ahol nem megoldott a számítógépek hordozhatósága, de a távoli, biztonságos elérése mégis elengedhetetlen. A bekapcsolt állapotban lévő, működő asztali, vagy virtuális számítógépek Internet feletti biztonságos elérését teszi lehetővé a megoldás bármilyen Internet kapcsolattal rendelkező eszközről, pl. számítógépről, laptopról, táblagépről, vagy mobiltelefonról.

A megoldás fő tulajdonságai:

 • Teljes értékű központi számítógéphasználat távolról
 • Kiterjesztett irodai informatikai környezet otthonra
 • A kliens egy web böngészőn keresztül éri el a központi gépet, mint egy megosztott képernyőt
 • A központi gépek egy speciális weboldalon keresztül, titkosított csatornában érhetőek el
 • A felhasználóknak a saját vállalati felhasználónevükre és jelszavukra van szükségük
 • A kliensek és a központi gépek biztonságosan szeparálva vannak egymástól
 • Sem központi, sem végponti VPN megoldás telepítését és üzemeltetését nem igényli
 • A központi gépeken elvégezhető műveletek széles skálája engedélyezhető vagy tiltható
 • A megoldás felhős környezetből is biztosítható, így gyors és hatékony a szolgáltatás elindítása, akár 1 nap alatt is

50 fő feletti vállalatnál dolgozik és érdeklik a home office megoldások?

Kérjen további információt az alábbi adatlap kitöltésével!

Loading
Scroll to Top