Home office eszközök

Mire lehet szükség
otthoni munkavégzés kialakításakor

Home office eszközök

Mire lehet szükség
otthoni munkavégzés kialakításakor

Azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt években az otthoni munkavégzés szerepe egyre inkább felértékelődött a vállalatok életében. Összegyűjtöttük milyen eszközökkel tudjuk elősegíteni a home office és távoli elérés széleskörű kialakítását, melyek akár igen rövid idő alatt is megvalósíthatók.

Stabil nagy sávszélességű Internet kapcsolat

A jó internetkapcsolat az alapja a távoli elérésnek. Nemcsak a felhasználói (végponti) oldalra szükséges jó internet kapcsolat, hanem a központi oldalon is megfelelő sávszélességnek kell rendelkezésre állnia, illetve arra is fel kell készülni, hogy tömeges távoli bekapcsolódók esetén a leterheltség nőhet.

Stabil és biztonságos VPN (virtuális magánhálózati) elérés

A VPN elérés segítségével a vállalati informatikai megoldások, adatok, dokumentumok távolról is elérhetővé válnak, azaz a munkatársak saját gépeiken keresztül akár a teljes vagy a számukra engedélyezett összes dokumentumot és alkalmazást úgy érik el, mintha az irodában ülnének. Nem szabad megfeledkezni itt sem a biztonságról, mint pl. vírusirtók naprakészsége, alkalmazások, vagy az operációs rendszer frissítése, stb., mivel informatikai támadások ezen a csatornán keresztül is érhetik a vállalatokat.

Kollaborációs eszközök a közös munkavégzéshez

A csapatmunkának nemcsak személyesen van nagy jelentősége, hanem a virtuális világban is. Ma már nem szükséges személyesen találkozni ahhoz, hogy a résztvevők fontos döntéseket hozzanak, együtt dolgozzanak dokumentumokon, megoldásokon, ugyanis számos platform biztosítja ezt a lehetőséget.
A Microsoft Teams és a Cisco Webex hatékonyan támogatja az online térben a következő funkciókat:

 • Online értekezletek
 • Video vagy audio konferencia megoldások
 • Fájlmegosztás
 • Csoportos üzenetváltás
 • Valós idejű dokumentumszerkesztés
Távoktatási megoldások

Nemcsak megbeszélések, hanem akár több ezer fő számára online oktatások vagy konferenciák is lebonyolíthatók online. A távoktatási platformok pl: Webex Meetings – Training Center nemcsak az előadás megtartását biztosítják, hanem akár a szavazás, teszt és számonkérés funkciót is.

Távoli Virtuális számítógép (VM – Virtual Machine) megoldások

A virtuális számítógép egy szerver infrastruktúrán létrehozott egység. A felhasználó számára a számítástechnikai paraméterei megegyeznek egy fizikai gép megjelenésével. Erőforrásai, mint processzor, memória, háttértár mennyisége rugalmasan módosítható a felhasználási igényeknek megfelelően. Segítségével szervertakarékosság és/vagy energiatakarékosság érhető el, azaz több szerver (operációs rendszer) a jobb erőforrás kihasználása érdekében egy fizikai eszközön (hardveren) futtatható.

Távoli IT infrastruktúra üzemeltetési megoldások (asztali PC-k távoli elérése)

A megoldás azon helyzetekre ad választ, ahol nem megoldott a számítógépek hordozhatósága, de a távoli, biztonságos elérése mégis elengedhetetlen. A bekapcsolt állapotban lévő, működő asztali, vagy virtuális számítógépek Internet feletti biztonságos elérését teszi lehetővé a megoldás bármilyen Internet kapcsolattal rendelkező eszközről, pl. számítógépről, laptopról, táblagépről, vagy mobiltelefonról.

A megoldás fő tulajdonságai:

 • Teljes értékű központi számítógéphasználat távolról
 • Kiterjesztett irodai informatikai környezet otthonra
 • A kliens egy web böngészőn keresztül éri el a központi gépet, mint egy megosztott képernyőt
 • A központi gépek egy speciális weboldalon keresztül, titkosított csatornában érhetőek el
 • A felhasználóknak a saját vállalati felhasználónevükre és jelszavukra van szükségük
 • A kliensek és a központi gépek biztonságosan szeparálva vannak egymástól
 • Sem központi, sem végponti VPN megoldás telepítését és üzemeltetését nem igényli
 • A központi gépeken elvégezhető műveletek széles skálája engedélyezhető vagy tiltható
 • A megoldás felhős környezetből is biztosítható, így gyors és hatékony a szolgáltatás elindítása, akár 1 nap alatt is

50 fő feletti vállalatnál dolgozik és érdeklik a home office megoldások?

Kérjen további információt az alábbi adatlap kitöltésével!

Loading
Scroll to Top