Hálózatbiztonsági elemzés

360 fokos hálózatbiztonsági átvilágítás

Adataink védelme ugyanolyan fontos, mint kézzelfogható tulajdonunké. Értékes információink számítógépes hálózatainkon közlekednek, ami többféle fenyegetettségnek lehet kitéve.

A Security CheckUp

Egy grafikus riport formájában könnyen értelmezhető átfogó elemzés, mely képes feltárni és pontos képet adni azokról a biztonsági fenyegetésekről amik az adott hálózati szegmensben előfordultak. A szoftver által biztosított lehetőségek segítségével fény derülhet szenzitív adatokat szivárogtató munkaállomások, felhasználók kilétére (P2P, fájlcserélők stb.), a munkaidőben nem szorosan a munkával kapcsolatos oldalak látogatottságára (pl.: social networking). Szintén kimutatható az alkalmazások által igénybevett sávszélesség kihasználtsága, és a hálózatunkat ért külső támadások típusa.

Mi is ez valójában?

A forgalmat elemezve képes a rendszer a CheckPoint –os software bladek képességeit használva megjeleníteni az elemzett forgalomban található információkat.

Mennyi ideig kell adatokat gyűjteni?

Legalább 1 hét, inkább 10 alatt az összegyűjtött információkból releváns képet tudunk kapni a hálózatunk felhasználtságáról.

Az összegyűjtött adatokból milyen információkat tudhatunk meg?

A szoftver által biztosított lehetőségek segítségével fény derülhet szenzitív adatokat szivárogtató munkaállomások, felhasználók kilétére (P2P, fájlcserélők stb.), a munkaidőben nem szorosan a munkával kapcsolatos oldalak látogatottságára (pl.: social networking). Alkalmazások által igénybevett sávszélesség kihasználtságára, hálózatunkat ért külső támadások típusára.

Hogyan lehet bekötni az eszközt a vizsgálni kívánt hálózati szegmensbe?

Implementálása, élő hálózatba illesztése kockázatmentes, „mirror” port- ként használható.

Mi történik az adatokkal, amelyeket a figyelési időszak alatt összegyűjtött?

A figyelési időszak végeztével az adatok átadásra majd ügyféllel közösen kiértékelésre kerülnek, riport/elemzés formájában. A vizsgálatot végző eszközön adatok nem maradnak.

Ilyen típusú CheckPoint Software Blade-k alapján képes adatokat elemezni?

› IPS Software Blade
› Application Control Software Blade
› URL Filtering Software Blade
› Data Loss Prevention Software Blade
› Anti-Bot Software Blade

› Antivirus Software Blade
› Identity Awareness Software Blade
› Thread Emulation Software Blade
› DDoS Protector

Check Point védelem

Check Point termékek képesek megvédeni vállalkozását a kibertámadásoktól és fenyegetettségektől, megakadályozzák az adatlopást, amely egyik fő célja a kibertámadásoknak. Az egyesített biztonsági menedzsment megoldások a biztonság maximalizásán kívül egyedülálló bővíthetőséget és könnyű használhatóságot nyújtanak.

Scroll to Top
X