CISCO ONE

A szolgáltatásközpontú licencelés

A digitalizáció hozományaként a Cisco már felismerte,
hogy a szervezeteknek inkább a teljes hálózaton átívelő szolgáltatásokra (funkciók összességére)
és az azokat megvalósító komplett megoldásokra van szüksége,
nem különböző életciklussal bíró termékek átláthatatlan, organikus halmazára.

A Cisco ONE (C1) licenckonstrukció egy olyan, új megközelítésű vásárlási modell, ahol a funkcionalitás és az azokra feljogosító licencek elvállnak a hardvertermékektől és bizonyos esetekben (pl. licencátörökítés) a szoftverektől is.

A Cisco One (C1) licenckonstrukció keretein belül a hálózatban használt valamennyi, korábban a különféle eszközökkel együtt megvásárolt, az azokon telepíthető szoftverek által megvalósított funkciók egy-egy licenccsomagban érkeznek, számottevő kedvezménnyel, a „hagyományos” eszközhöz kötődő licencelési árazáshoz képest. Ezek a licencek azonban az adott hálózati funkcionalitásokat hardver platformtól függetlenül tartalmazzák.

A C1 konstrukciót választó ügyfél így elsősorban a funkciókba ruház be, melyekhez megvásárolja a hardverplatformokat is, mely hardverplatformokhoz bármely, a licenchez köthető szoftvereket felhasználhat. Míg a hardverplatformok azonban életciklusuk végén kikerülnek a rendszerből, a szoftverfunkciók (és az őket megtestesítő licencek és használati jogok) tovább „élnek”, így elegendő lesz a gyártói ciklus végén csupán a „csupasz hardvert” megvásárolni, mely természetesen kedvezőbb árú önmagában. Továbbá, amennyiben az adott funkcionalitásra más platformunkon volna szükség, semmi gond: a C1 licenceket szabadon hordozhatjuk eszközeink között is, így optimalizálhatjuk meglévő hálózatunk elemeit is a megváltozott igényeink szerint.

A Cisco ONE legfőbb előnyei

1.  Komplex funkcionalitások, csomagáron, egyszerűbb licenceléssel

Aki Cisco DNA hálózatba fektet, azért teszi, mert tisztában van az intelligens hálózatok nyújtotta üzleti előnyökkel. Éppen ezért a legtöbb modern Cisco alapú hálózatban jellemzően több elérhető szolgáltatás is használatban van, lásd pl. NAC (ISE) funkciók, menedzsment, IPS, URL filter és malware elleni védelem a tűzfalakon, proxy, tűzfal és WAN optimalizáció és adott esetben hangkommunikációs funkciók a routereken.

A Cisco ONE a különböző infrastrukturális területek (DC, WAN és Access) valamint a különböző funkcionalitási szintek (alapfunkciók, intelligens funkciók, hálózatbiztonsági funkciók) szerint, egy új megközelítés szerint, mégis egyértelműen és egyszerű vertikumok mentén licencelhető.

A C1 licenccsomag ára pedig lényegesen kedvezőbb, ahhoz képest mintha a csomag funkcionalitását a „tradicionális” modell szerint vásároltuk volna meg, nem beszélve arról, mennyivel egyszerűbb és átláthatóbb ezen egységesített módja a licencelésnek.

2. Hardver és szoftverfüggetlen, hordozható és örökíthető licencek

3. Szabadság a szoftverek telepítésében és hozzáférés a legújabb szoftverekhez és funkcionalitásokhoz (mivel elválik a hardver szolgáltatás és a szoftverkövetés is)

A fenti tulajdonságokból származó beruházás védelem

Egy példa a C1 alkalmazására

Amíg korábban Wifi eszközök esetében magához a kontrollerhez kapcsolódtak a végponti licencek, valamint a kliensek száma alapján külön kellett licencelni a hozzáférés szabályozást (amely licenc a Cisco ISE rendszerhez tartozott) és a Cisco menedzsment rendszer (Prime), most elegendő minden vezetéknélküli összetevőre (ide értjük a kontrollert és az AP-kat) egy-egy „Cisco One wireless” licenccsomagot venni.

A csomag tartalmazza a komponens (AP, vagy kontroller) szoftver RTU-ját (jogosultság licencét), csomagonként 25 kliens hozzáférés szabályozási licencet (ISE „Base” licenc), a menedzsment licenceket, energiamenedzsment licenceket, valamint ezek követését tetszőleges (1-5 év) időtartamra. Mindezt pedig kedvezőbb áron, mint a hardverhez/platformhoz kötött licencek. Ugyanezen szisztéma szerint épül fel a teljes Cisco infrastruktúra licencelése és amennyiben az eszközök évek múltán kiöregednek, a funkciók – azonos kategóriájú eszközök között díjmentesen, egyébként felárért – átörökíthetőek lesznek az utódtermékekre, csupán a szoftverkövetést kell rájuk megvásárolni.

Áttekintő táblázat a funkciókról és csomagokról

A Cisco One (C1) konstrukciót részletesen itt mutatja be a gyártó: http://www.cisco.com/c/en/us/products/software/one-software/index.html

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Szakértőink várják megkeresését azzal kapcsolatban, hogyan tudja a legtöbbet kihozni új vagy meglévő Cisco hálózatából a C1 segítségével úgy, hogy mind befektetési oldalon, mind a Cisco intelligens hálózati funkcionalitásai segítségével!

Regisztráció

Ismerje meg jobban a CISCO DNA-t ingyenes konzultáció keretében!

Loading

Regisztráció után felvesszük Önnel a kapcsolatot,
és időpontot egyeztetünk a konzultációra.

*Adatok kezelése:

A regisztráció során megadott személyes adatait rögzítjük. A gyűjtött adatok védelmét a hatályos jogszabályi és etikai előírásoknak megfelelően biztosítjuk. A kérdőívben megadott személyes adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. Tájékoztatjuk, hogy a kérdőív által rendelkezésünkre bocsátott adatok kizárólag az adatgyűjtés céljával megegyező módon kerülnek felhasználásra. Az Adatvédelmi törvény értelmében személyes adatait az S&T Magyarország (S&T Consulting Hungary Kft. és S&T Services Kft.) a megrendelés teljesítéséhez, ajánlati listák összeállítására, meghívók eljuttatásához, akció- és reklámkampányok szervezéséhez, valamint saját hírlevél küldésére használja fel. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a kérdőív kitöltője a kérdőív kitöltésével, és hozzánk történő eljuttatásával elfogadja az adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat, nyilatkozik arról, hogy cselekvőképessége nem korlátozott és nagykorú állampolgár. Felhívjuk továbbá figyelmét arra, hogy adatai megadásával Önre nézve kötelezőnek ismeri el az Adatkezelési Szabályzatot, kifejezett és egyértelmű hozzájárulását adja a hírlevelek fogadásához. Személyes adatait mindaddig felhasználjuk, amíg nem kéri azok nyilvántartásunkból történő törlését. Amennyiben nem járul hozzá adatai kezeléséhez, adatait a karácsonyi színházi eseményre történi egyszeri belépésre használjuk fel.

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-98288/2016.

S&T – A szakértő IT megoldásszállító

Az 1993-ban alapított és 2003 óta tőzsdén jegyzett S&T Közép-Kelet Európa

20

ORSZÁGBAN VAN JELEN

2300

ALKALMAZOTTJÁVAL

infografika-euro

504M€

2016 – BAN ÉRTÉKESÍTÉSI ÁRBEVÉTELE

infografika-3user

VEZETŐ REGIONÁLIS SZOLGÁLTATÓ

a teljes körű tanácsadás, az outsourcing, a rendszerintegráció és IT szolgáltatások területén.

S&T CONSULTING HUNGARY KFT.

Az S&T Csoport magyarországi leányvállalataként egyszerre építhet 22 éves helyismeretére és a Csoport erejére és szakembergárdájára.

150+

ALKALMAZOTT

infografika-150-alkalmazott
infografika-150-alkalmazott-2

70%

SZAKÉRTŐ

infografika-arbevetel

10,3 MRD FT

infografika-1500megbizo
infografika-3000sikeres-projekt
infografika-24partner
infografika-diamond

ÉRTÉKEINK

szakértelem • rugalmasság • megbízhatóság • stabilitás • korrektség