A biztonságos és ellenőrzött hálózati hozzáférés igénye minden piaci szegmensből széles ügyfélkört érint, hiszen napjainkban egyre inkább törekszünk informatikai rendszerünk tökéletesítésére, még nagyobb biztonságára. Ebben nyújt segítséget és mogoldást a Cisco új rendszere, az Identity Services Engine (ISE).

A informatikai biztonságban kiemelkedő cél, hogy csak az férjen hozzá a vezetékes és vezetéknélküli hálózatunkhoz, akinek engedélyt adunk és aki megfelel az általunk támasztott követelményeknek. A Cisco hálózatok egységes biztonságát korábban több különböző termék egyidejű alkalmazásával és azok integrációjával lehetett megvalósítani. Ám a Cisco új megoldása az eddigi termékek legfőbb funkcióit ötvözte az ISE-ben, így érte el, hogy kevesebb komponens felhasználásával, egységesebb felületen, jóval bővebb szolgáltatások biztosíthatóak. Az ISE sok olyan általános előnnyel rendelkezik, melyek szervezet mérettől és informatikai érettségtől függetlenül értéket jelentenek vállalkozása számára. A Cisco ISE lehetővé teszi a központosított házirendek kialakítását és kezelését, míg a Cisco TrustSec architektúra ezen házirendeknek az egész hálózatra kiterjedő betartásáról gondoskodik.

A Cisco ISE környezetfüggő, személyazonosság alapú platform, mely valós idejű információkat gyűjt a hálózatról, a felhasználókról és az eszközökről. Az ISE ezen információk alapján hoz proaktív irányítási döntéseket azáltal, hogy a beépített, szabványalapú vezérlők segítségével a teljes hálózati infrastruktúrában kikényszeríti a házirendek betartását. A hálózatra csatlakozó végpontok működésének és az általuk generált forgalom elemzésével az ISE rendszer nagy pontossággal képes (aktív és passzív módszerekkel) meghatározni, akár felhasználói azonosításra nem képes végpontok esetén is (pl. hálózati nyomtatók, IP telefonok és kamerák) a végpont pontos típusát. Az így gyűjtött információk aztán felhasználhatóvá vállnak a döntési szabályrendszerben. A Cisco vezető MDM gyártókkal kialakított együttműködése lehetővé teszi az IT osztályoknak, hogy felhasználó és eszköz alapján a megfelelő alkalmazásokat és szolgáltatásokat biztosítsák felhasználóik számára, az informatikusok pedig jobb rálátást nyernek a vállalat által meghatározott házirendek alapján történő végponti hozzáférésekre, illetve jobban kontrollálhatják azokat.

Az S&T Consulting Hungary Kft. hazánk vezető megoldás szállítója, felismerve a piaci igényeket elsők között kezdett foglalkozni a Cisco ezen technológiájával. Az S&T –hez fűződik az első sikeres hazai implementáció is ma már a cég rendelkezik a legtöbb bevezetési tapasztalattal. Referenciái között a hazai bankok és reatail vállalatok mellett nemzetközi projektek is megtalálhatóak. Tavasszal sikeres, három alkalomból álló rendezvénysorozatot szentelt a cég az ISE –nek, ahol szűk körű, fél napos szeminárium keretén belül mutatták be a bevezetési tapasztalataik alapján legjobb implementációs gyakorlatokat és megoldásokat az előző technológiákról való áttérésre, illetve hívták fel a figyelmet a bevezetés lehetséges buktatóira is.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top