Az S&T csoport bejelentette, hogy felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG. cseh, szlovák és magyar leányvállalatait. A megállapodást az S&T csoport és a Kapsch Csoport anyavállalatai írták alá, és az utóbbi három közép-európai országban tevékenykedő vállalatát érinti.

A megállapodásnak megfelelőn a Kapsch BusinessCom magyarországi leányvállalata az S&T Consulting Hungary Kft. 100%-os tulajdonú leányvállalata lesz. Az irányítási jogokat már 2017. június 30. óta az S&T Magyarország gyakorolja, a teljes integráció 2017. december 31-ig várható.

A Kapsch BusinessCom Kft. – jogelődje a Kapsch Telekommunikációs Kft. révén – 1991 óta működik Magyarországon és csakúgy, mint az S&T a magyar ICT piac egyik meghatározó szereplője. A Kapsch BusinessCom professzionális ICT szolgáltatóként teljes körű megoldásokat kínál az IT és távközlés területén, portfoliója magában foglalja az IT infrastruktúra, IT biztonság, felhőalapú szolgáltatások és szervíz menedzsment területeket.

A Kapsch BusinessCom a felvásárlást követően megmarad önálló jogi személyiségként, de üzleti tevékenysége integrálódik az S&T Magyarországéval, és a jövőben az S&T márka alatt nyújtja a továbbiakban is magas minőségű megoldásait ügyfeleinek.

Az S&T Magyarország hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő IT megoldásszállítójaként, a jelenlegi felvásárlással tovább növelte méretét és erősítette pozícióját a piacon. Az osztrák anyacéggel rendelkező vállalat, most a szintén ausztriai anyavállalatú Kapsch BusinessCom Kft. irányítását vette át. Szabó Péter, az S&T Magyarország Ügyvezető Igazgatója nagy lehetőségeket lát a két cég integrációjában. „Nem egy ellenséges felvásárlás történik, hanem jelentős szinergia lehetőségeket látunk. Számos területen, például az IT biztonság, a hálózatok, vagy akár az IT üzemeltetés és támogatás terén a piacon az egyik legnagyobb szakértői bázissal rendelkezett eddig is az S&T Magyarországon. A két hasonló portfoliójú cég összeolvadása gyorsan megtörténhet és ennek köszönhetően képesek leszünk más területeken is nemcsak a már megszokott kiváló minőségben, hanem megnövekedett kapacitással is kiszolgálni ügyfeleinket.” mondta Szabó Péter. „A Kapsch BusinessCom ügyfelei egy stabil IT szolgáltatói környezetbe érkeznek, és az S&T szélesebb portfoliójának köszönhetően olyan megoldásokhoz is hozzájuthatnak, mint például az IoT, az Ipar 4.0, a mobilbiztonság, vagy az SAP és más üzleti megoldások.” jelezte Fülöp István a Kapsch BusinessCom ügyvezető igazgatója.

A két vállalat integrációjából adódóan egy 10,3 milliárd és egy 3 milliárd árbevételű, nemzetközi hátterű cég egyesül, így a két cég S&T márkanév alatt még jelentősebb szereplőként működik majd a továbbiakban a magyar piacon.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top