A TIPA Kft. sokéves tapasztalattal rendelkezik autóipari egyedi gépek, részegységek fejlesztésében, tervezésében és gyártásában.

A szakértelem és a pontos, magas műszaki színvonalú gyártási technológia az egyedi gépgyártás minden területén jellemzi munkánkat. A TIPA Kft. tevékenységi körébe tartozik PLC vezérlések és szállítórendszerek tervezése és gyártása éppúgy, mint komplett előszerelő és gyártósorok kivitelezése.

Elektronikai- ipari beszállítóként főként a félvezetőgyártás területén a TIPA Kft. a vevők magas szakmai igényeinek megfelelően teljesíti
megbízatásait.

Alapvetően komplett autóipari szerelő berendezéseket állítanak  elő: tervezés, gyártás, szerelés, programozás, üzembe helyezés.

Feladat, kihívás

Robotcella tervezése (ragasztóanyag felhordás, 4 db szervós préselés út-erőméréssel, 4 db hidro-pneumatikus préselés, 3 db automata illetve 4 db csúszópályás adagolás, levegős átmérőmérés szervőegységgel, munkadarab forgatás, pozicionálás, kiemelés).

„Az állomás bonyolultságából és a tapasztalatainkból adódóan, a sorozatgyártáshoz nélkülözhetetlen kiegészítő egységeket is tőlünk (TIPA Kft) rendelték meg.”

Tipa Kft – Mechanikus tervező csoport

Elért eredmények

  • Az alkalmazott szoftver: Creo Parametric  és Lite, Manikin Lite, Simulate
  • Robotmozgások előtervezése, végpozíciók ellenőrzése
  • A présgépnél a vázszerkezetet ellenőriztük VEM-mel
  • A gép mozgásait, az ütközéseket még időben ellenőriztünk
  • A vevőtől kapott modellek változását könnyen kezeltük

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top