Blog

TIPA Kft. – Komplex robotcella

A TIPA Kft. sokéves tapasztalattal rendelkezik autóipari egyedi gépek, részegységek fejlesztésében, tervezésében és gyártásában.

A szakértelem és a pontos, magas műszaki színvonalú gyártási technológia az egyedi gépgyártás minden területén jellemzi munkánkat. A TIPA Kft. tevékenységi körébe tartozik PLC vezérlések és szállítórendszerek tervezése és gyártása éppúgy, mint komplett előszerelő és gyártósorok kivitelezése.

Elektronikai- ipari beszállítóként főként a félvezetőgyártás területén a TIPA Kft. a vevők magas szakmai igényeinek megfelelően teljesíti
megbízatásait.

Alapvetően komplett autóipari szerelő berendezéseket állítanak  elő: tervezés, gyártás, szerelés, programozás, üzembe helyezés.

Feladat, kihívás

Robotcella tervezése (ragasztóanyag felhordás, 4 db szervós préselés út-erőméréssel, 4 db hidro-pneumatikus préselés, 3 db automata illetve 4 db csúszópályás adagolás, levegős átmérőmérés szervőegységgel, munkadarab forgatás, pozicionálás, kiemelés).

„Az állomás bonyolultságából és a tapasztalatainkból adódóan, a sorozatgyártáshoz nélkülözhetetlen kiegészítő egységeket is tőlünk (TIPA Kft) rendelték meg.”

Tipa Kft- Mechanikus tervező csoport

Elért eredmények

  • Az alkalmazott szoftver: Creo Parametric  és Lite, Manikin Lite, Simulate
  • Robotmozgások előtervezése, végpozíciók ellenőrzése
  • A présgépnél a vázszerkezetet ellenőriztük VEM-mel
  • A gép mozgásait, az ütközéseket még időben ellenőriztünk
  • A vevőtől kapott modellek változását könnyen kezeltük
Nyírő Ferenc Nyírő Ferenc • 1989-ben végzett a BME Közlekedésmérnöki Karán okleveles gépészmérnökként. 3 éves ipari mérnöki gyakorlat után csatlakozott jelenlegi munkahelyéhez. Kulcs szerepet játszott a korszerű 3D-s CAD/CAM technológiák elterjesztésében Magyarországon a Pro/ENGINEER rendszer – a mai nevén Creo – bevezetésével. 2010-ben a vezetésével az S&T Consulting elindította az ország legnagyobb CAD/CAM oktatási programját CreoStart néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.