Az S&T AG, mely Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó szereplője az informatikai szolgáltató piacon, 2014. június 6-án szerződést írt alá az Affair OOO 48%-os részesedésének megvásárlására, mely cégcsoport tagja az oroszországi RTSOFT. A cég székhelye Moszkvában, Oroszországban található. Évek óta aktívan jelen vannak az intelligens energia menedzsment és a szoftverfejlesztés területén. Mintegy 600 alkalmazottal dolgoznak, akik jelentős része (2/3-a) magasan képzett mérnök. Az Affair OOO éves árbevétele mintegy 70 millió EUR.
Az Affair OOO 48%-os részesedésének vételára 5,87 millió euró. Az ügylet akkor lesz véglegesnek tekinthető, ha az Osztrák és Orosz fair trade hatóságok is jóváhagyják.

A felvásárlás az S&T Csoport bevételeit 2015-ben várhatóan 440 millió euróra növeli, és az Affair OOO várhatóan 3 millió euróval fog hozzájárulni az S&T Csoport konszolidált eredményéhez (EBITDA).
Az akvizíció eredményeképpen az S&T (ambiciózus növekedési stratégiájának megfelelően) a korábbi Ubitronix felvásárlással megszerzett okos mérési és intelligens energia menedzsment megoldásait tovább tudja fejleszteni és egyben új piacokat is megnyit a Csoport számára.
Az S&T magyarországi leányvállalata, az S&T Consulting Hungary Kft. több mint 15 éve van jelen a hazai és nemzetközi informatikai szolgáltató piacon, és szakértő IT megoldásszállítóként kompromisszumok nélküli megoldásokat nyújt a közép- és nagyvállalatok, állami intézmények számára. A stabil háttérrel, tapasztalt kollégákkal, kiemelkedő szakértelemmel és széles portfolióval rendelkező cég a hálózati, IT-biztonsági és adattárolási rendszerektől, az integrált vállalatirányítási megoldásokon át, egészen a mérnöki tervező szoftverekig, testreszabott standard megoldásokat és a legfejlettebb technológiákon alapuló egyedi fejlesztéseket készít. Az S&T igazodva az iparági trendekhez a régióban és Magyarországon is megoldásainak egyre szélesebb körét kínálja felhő alapon és mobil eszközökről elérhető formában is.
Az S&T AG a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett vállalat. A cég jelenleg 1550 főt alkalmaz (az akvizíció után várhatóan 2100), és 17 irodája van Közép-és Kelet-Európában. Az S&T rendkívül széles portfolióval rendelkezik mind a termékek mind a szolgáltatások tekintetében és egységes portfólióval van jelen egész Közép- és Kelet-Európában. A Csoport kiemelt stratégiai fejlesztési területei közé tartozik például a hibrid felhő, az intelligens energia és a mobil IT.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top