A mérnöki tervezési adatok létrehozásával egyidőben rengeteg értékes metaadat is keletkezik. Minden sikeres tervezés fontos része az alapanyagok, a projektek és az alkatrészszámok meghatározása. Mindezen információk kezeléséhez valószínűleg az Onshape dinamikus anyagjegyzékét (BOM) használja. Ebből a technikai tippből megtudja, miként használhatja jobban ezt az anyagjegyzéket és a legújabb sablonfunkciókat.

A BOM-on belül az oszlopok hozzáadásához először azt kell eldöntenie, milyen metaadatokat szeretne felvenni, és milyen sorrendben szeretné azokat megjeleníteni. Ezek a tényezők a különböző részlegek esetében eltérőek lesznek. Nézzünk meg egy beszerzési felhasználási esetet.

Az új oszlopok megfelelő hozzáadása után, érdemes létrehozni egy sablont annak érdekében, hogy a beszerzési BOM-szabványt az egész vállalaton belül érvényesíteni lehessen.

A létrehozott sablon az egész vállalaton belül használható lesz. Ha mindenki hozzáfér a megfelelő sablonokhoz, csökkentő a hibák valószínűsége, mivel arra készteti a dolgozókat, hogy a vállalati szabványt alkalmazzák.

A sablonok létrehozása után bármikor szerkeszthető a nevük, vagy eltávolíthatók a rendszerből a Vállalati beállítások beállításai között.

Az Onshape BOM-sablonjaival segítheti csapatát a gyorsabb és pontosabb munkavégzésben. Tegyen egy próbát!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top