Amennyiben áramlástani szimulációt (CFD) igénylő munka során kihívásba ütközik, érdemes észben tartani, hogy az Onshape rendelkezik egy rendkívül hasznos funkcióval, amely segít megoldani a problémát. Az alábbiakban ennek a folyamatnak az eredményét ismerheti meg.

A szimulációhoz egy megfelelően előkészített modellre volt szükség. Egy CFD-elemzésnél ez azt jelenti, hogy a folyadékterületeket szilárdtestként kell modellezni. Az adott helyzettől függően ez eltarthat egy ideig, de a gyűjtőcső esetében egyetlen funkcióval létrehozható volt a folyadék térfogata. Ez pedig az Enclose funkció.

Az Onshape Enclose funkciója lehetővé teszi egy alkatrész létrehozását úgy, hogy egy üres teret körülvevő összes határt kijelölve szilárd testet alkot. A térfogat létrehozásához bármilyen, egymást metsző vagy egy határon csatlakozó felület és szilárdtest halmaz (beleértve a síkokat és felületeket is) használható.

Az Enclose funkció használatához kövesse az alábbi három egyszerű lépést:

  1. Kattintson a Enclose ikonra. Ha nem látja, nézze meg a Thicken menüpont alatt.
  2. A megjelenő párbeszédablakban (lásd alább) válassza ki azokat az entitásokat, amelyek körülveszik a bekeríteni kívánt térfogatot. Az “entitások” ebben az esetben lehetnek akár síkok, felületek, testek is. Kipróbálhatja bármelyiket, nagy eséllyel működni fog.
  3. Kattintson a pipa ikonra.  

Az Enclose nagyon hasznos alkatrészek (például palackok) belső térfogatának kiszámításához, vagy akár az importált felületgeometrián történő hibakereséséhez, és a hiányzó felület megtalálásához. Mindenképpen próbálja ki az Enclose funkciót!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top