Vendégeinket “Budapest szőlőskertjébe”, Etyekre invitáltuk egy gasztronómiai és népzenei kulturális kalandra.
Idei rendezvénysorozatunkat a Szépművészeti Múzeum kincseivel nyitottuk, melyet most magyar kulturális örökségünk őszi időszakhoz köthető elemeivel folytattunk. Az Esterházy Etyeki Kúria a borvidék egyik legrégebbi és egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező borászata. Ide invitáltuk vendégeinket, ahol a kulturális rendezvény során lehetőségük nyílt megkóstolni a Czimeres Pálinkaház és Árpás László sonkamester remekeit, elkészíthették saját borukat, amelyet összevethettek az Etyeki Kúria boraival, majd végül egy népzenei meglepetéssel szolgáltunk.

EtyekiBorkuria-SNT20140919-363

„Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden alkalmat megragadni arra, hogy a hazai kultúrát, értékeinket népszerűsítsük. Ennek első lépéseként nyár elején a Szépművészeti Múzeumot választottuk partnertalálkozónk helyszínéül, ahol vendégeinknek a Toulouse-Lautrec kiállítás mellett az esti tárlatvezetés alkalmával lehetőségük nyílt egy új, egyedülálló gyűjteményt is megtekinteni. Ezt a „kulturális sétát” folytattuk most őszi programunkkal, melynek keretén belül az Etyeki Borvidék kincsivel ismertettük meg vendégeinket.”- mondta Szabó Péter, az S&T ügyvezető igazgatója.

EtyekiBorkuria-SNT20140919-18

A környék gasztro kultúrájának kihagyhatatlan része a Czimeres Pálinkaház. Érkezéskor vendégeink megízlelhették a nagy gonddal készült prémium kategóriás pálinkákat és megismerhették a pálinkakészítés filozófiáját. A program során lehetőség volt bepillantani a cuvée készítés rejtelmeibe, ahol szakértő segítségével, többféle fehérborból készíthették el a saját ízlésüknek megfelelő cuvée-jüket. A környék kulináris élvezeteihez hozzátartoznak a sonkák. Árpás László sonkamester elhivatottsága messze földön ismert, így a finom borok mellett vendégeink az ő sonkapultjának remekeit kóstolhatták végig. A gasztronómiai élményeket zenés program kísérte, melynek során népzenei csemegékkel kápráztattuk el vendégeinket. A Fölszállott a páva tehetségkutató középdöntőse Kerekes Enikő és a Tanyád zenekar előadását élvezhették a jelenlévők.

EtyekiBorkuria-SNT20140919-360

„Cégünk filozófiája, és társadalmi felelősségvállalásunk részeként fontosnak tartjuk hazánk kiemelkedő értékeinek támogatását. Ezzel a programunkkal is ezen elképzelésünket igyekeztünk megvalósítani, és közelebb vinni ügyfeleinket-partnereinket a magyar kultúra örökségeihez. „- tette hozzá Szabó Péter.

EtyekiBorkuria-SNT20140919-49

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top