Blog

Szabó András – FŐTÁV Rt. – Újpalotai Fűtőmű 3 x 7,7 MW erőmű

Szabó András okleveles gépészmérnök, vállalkozó. Szakterülete létesítmény-tervezés, kalorikus és épületgépészeti szakterületeken.

Nagyobb munkái: GYŐRHŐ Kft. 3 x 6 MW gázmotoros erőmű, Tatabányai Fűtőerőmű Kft. 3 x 6 MW gázmotoros erőmű, EGI Rt. Heller-Forgó száraz hűtőtorony 3 x 260 MW erőmű számára.

Feladat, kihívás

Az erőmű tervezés során az acélszerkezetek, a csővezetékek, az elektromos kábelek, illetve az egyéb gépi berendezések megtervezése és

telepítése a feladat.

„A létesítménytervezés során lehetőleg olyan CAD környezetben érdemes dolgozni, mely az összes részterületre megoldást kínál. A Creo-ban megvalósítható ez a munkakörnyezet , és nekem bevált.”

Szabó András

Elért eredmények

  • A  Creo segítségével az EFX-ben megtervezett elemek (pl. cső-tartók) automatikusan elhelyezhetők a csővezeték bármely pontjára
  • RSDX-el a csövezési és kábelezési tervek mindvégéig kontrolálhatók
  • AAX a tervezés minden fázisában asszisztál a feladatok bonyolultságának egyszerűsítésében
  • Egy „memóriatakarékos” és külső referenciákat csak korlátozott mértékben tartalmazó létesítmény modell készül

Szabó András- gépészmérnök

Nyírő Ferenc Nyírő Ferenc • 1989-ben végzett a BME Közlekedésmérnöki Karán okleveles gépészmérnökként. 3 éves ipari mérnöki gyakorlat után csatlakozott jelenlegi munkahelyéhez. Kulcs szerepet játszott a korszerű 3D-s CAD/CAM technológiák elterjesztésében Magyarországon a Pro/ENGINEER rendszer – a mai nevén Creo – bevezetésével. 2010-ben a vezetésével az S&T Consulting elindította az ország legnagyobb CAD/CAM oktatási programját CreoStart néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.