2017.március 30-án idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Microsoft Future Decoded nevű rendezvénye a Budapesti Kongresszusi Központban. Az esemény keretein belül Budapestre látogatott Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, aki előadása keretében a Microsoft jövőképéről beszélt, aminek középpontjában a saját felhőszolgáltatásuk az Azure, illetve az abban rejlő lehetőségek állnak. Szó volt a mesterséges intelligencia, a digitális asszisztens (Cortana), illetve a virtuális valóság (Hololens) jövőjéről, személyesebbé téve előadását több magyarországi példát is említett innovatív technológiáik használatára.

Az S&T is képviseltette magát az ezernél is több IT és Üzleti döntéshozót megszólító rendezvény előadásai között. A több mint 100 érdeklődő „A biztonságos informatika az üzleti fejlődés motorja” szekcióban hallgatta meg Kovács Norbert Microsoft csoportvezető „Üzleti biztonság és üzletfolytonosság biztosítása kezdeti beruházás nélkül” címmel tartott előadását.

A téma keretében beszéltünk a modern üzleti alkalmazások által támasztott üzemeltetési kihívásokról, valamint bemutattuk a Microsoft legújabb felhő alapú menedzsment csomagját, az Operations Management Suite-ot (OMS), amivel mind helyi, mind felhő alapú környezetben megvalósítható az alkalmazás biztonság és rendelkezésre állás egy teljesen diverzifikált, akár opensource komponensekkel tűzdelt környezetben is.

Az előadás az alábbi fő témakörökre koncentrálva mutatta be az OMS komponenseit és azok képességeit.

  • Proaktív felügyelet és riasztások
  • Logelemzés
  • Mentés és Disaster Recovery
  • Automatizáció és frissítések
  • Szolgáltatási térkép
  • Gyártói ajánlások

Az előadás részét képezte egy demó ami megmuttata, hogy hogyan köthető össze a logelemzés egy riasztással és automatizációval.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top