2017. június 14.-én első alkalommal került megrendezésre az S&T szervezésében Budapesten az Altair HyperWorks Szimulációs Akadémia. Az Altair HyperWorks egyike a világ vezető szimulációs rendszereinek. Az Altair HyperWorks rendkívül népszerű a járműiparban, a hadi és légi iparban. A HyperWorks termékeit olyan világcégek alkalmazzák, mint pl. az Airbus, Ferrari, Daimler.

A rendezvény kiemelt témája az innovációs korlátok nélküli szimuláció és a topológia optimálása volt. A rendezvény előadói közt szerepelt Felix Körfer az Altair Technical specialistája és Kimon Afsaridis Channel Partner Manager.

A nap során ezen felül rengeteg új technológiával ismerkedhettek meg a látogatók. Előadóink élő bemutatókon, érdekes magyar (Fémalk és a Knorr-Bremse) és nemzetközi esettanulmányokon keresztül ismertetették a rendszer lehetőségeit.

A résztvevők betekintést nyerhettek Portörő Balázs (Kutatás Fejlesztés Csoportvezető, FÉMALK Zrt.) előadásában arra, hogy a FÉMALK Zrt.-nél, hogyan alkalmazzák az Altair-t öntvények topológiai optimálására. Portörő Balázs azt is elmondta, hogy a FÉMALK Zrt.-nél ugrásszerűen megnövekedett az árbevétel, amikor a gyártás mellet fejlesztéssel is elkezdtek foglalkozni, melyben kiemelkedő szerepet kapott az Altair HyperWorks. Ahogy nő a hozzáadott érték, úgy nő az árbevétel is, amit érdemes jelenleg, kizárólag a széria termelésre fókuszáló vállaltoknak is megszívlelni.

Az első előadásban a résztvevők megismerkedhettek az Altair HyperWorks termékcsaláddal, széles spektrumú megoldásaival.

Az előadást PDF formátumban: innen tudja letölteni.

Képek a rendezvényről

Érdekes nemzetközi esettanulmányt hallhatunk a profi analízis szolgáltató Cseh Advanced Engineering s.r.o képviseletében Hynek Purs ügyvezetőtől .Ezt követően járműipari komplex problémák megoldásáról( zaj és vibráció, törésteszt, járműdinamika), nagy teljesítményű hálózó rendszerről és topológia optimálásról hallhatak előadást a résztvevők. Végezetül pedig Felix Körfer arról tartott előadást, milyen megoldásokat nyújt a hadi ipar számára a HyperWorks.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top