Blog

Plastic-Form Szerszámgyártó Kft. – Autóipari műanyag fröccsöntő szerszám – hangszóró kosár

Partnereik igényeit szem előtt tartva a szerszámkészítés teljes folyamatát képesek menedzselni, ezáltal teljes körű szolgáltatást biztosítva. A „total tooling management” keretében házon belül, partnereik szakmai csapatával együttműködve fejlesztik ki a termékeket.

A termék- és szerszámtervezés folyamatában CAD/CAM rendszerek állnak rendelkezésükre (3D tervezés). Az elkészült tervek alapján a legjobb minőségű alapanyagok és alkatrészek felhasználásával, tapasztalt szakemberek irányításával készülnek el a prototípus vagy gyártószerszámok.

A PLASTIC-FORM Kft. fröccsöntő-, illetve fúvószerszámokat készít – legyen szó akár pár száz darabos gyártókapacitású prototípus szerszámokról, vagy több százezer termék legyártására képes sorozatgyártó szerszámokról.

Feladat, kihívás

Egy új személygépkocsi modell mélynyomó ládájának szerszámozása, ezen belül az egyik fő alkatrész, a hangszóró kosár fröccsöntő szerszámának tervezése és gyártása.

A Creo-val  és a szakmodulok segítségével sikerült a teljes tervezési időt 15%-kal, ezen belül a szerszámház tervezés idejét 40%-kal csökkenteni. Célunk az átfutási idő további csökkentése.”

Rácz János

Elért eredmények

  • Az alkalmazott szoftver: Creo  szoftvercsomag .
  • A vevői oldalról megjelenő fokozott határidőkényszerre reagálva jelentősen sikerült csökkenteni a szerszámházépítés, rajzdokumentáció illetve darabjegyzék készítés idejét, ezáltal a szerszámok tervezésének teljes átfutási idejét.
  • A termékfejlesztések a szerszámtervezéssel párhuzamosan is zajlottak, de a változó vevői igényekre is gyorsan tudtak reagálni.

Rácz János –  CAD-CAM mérnök

Berényi Edina Berényi Edina • CAD/CAM/PLM Inside Sales • Cégünk 1993 óta vezető pozíciót tölt be a magyar high-end CAD/CAM/CAE/PLM piacon. Elsőszámú partnerünk a PTC, aki a Creo, Windchill PLM, Mathcad és Arbortext szoftverek fejlesztője. Az S&T a legmagasabb, Platinum partneri státusszal és Authorized Training Partner minősítéssel rendelkezik a PTC-nél. • Telefon: +36 1 371 8060 • www.snt.hu/cad

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.