Blog

Plastic-Form Szerszámgyártó Kft. – Autóipari műanyag fröccsöntő szerszám – hangszóró kosár

Partnereik igényeit szem előtt tartva a szerszámkészítés teljes folyamatát képesek menedzselni, ezáltal teljes körű szolgáltatást biztosítva. A „total tooling management” keretében házon belül, partnereik szakmai csapatával együttműködve fejlesztik ki a termékeket.

A termék- és szerszámtervezés folyamatában CAD/CAM rendszerek állnak rendelkezésükre (3D tervezés). Az elkészült tervek alapján a legjobb minőségű alapanyagok és alkatrészek felhasználásával, tapasztalt szakemberek irányításával készülnek el a prototípus vagy gyártószerszámok.

A PLASTIC-FORM Kft. fröccsöntő-, illetve fúvószerszámokat készít – legyen szó akár pár száz darabos gyártókapacitású prototípus szerszámokról, vagy több százezer termék legyártására képes sorozatgyártó szerszámokról.

Feladat, kihívás

Egy új személygépkocsi modell mélynyomó ládájának szerszámozása, ezen belül az egyik fő alkatrész, a hangszóró kosár fröccsöntő szerszámának tervezése és gyártása.

A Creo-val  és a szakmodulok segítségével sikerült a teljes tervezési időt 15%-kal, ezen belül a szerszámház tervezés idejét 40%-kal csökkenteni. Célunk az átfutási idő további csökkentése.”

Rácz János

Elért eredmények

  • Az alkalmazott szoftver: Creo  szoftvercsomag .
  • A vevői oldalról megjelenő fokozott határidőkényszerre reagálva jelentősen sikerült csökkenteni a szerszámházépítés, rajzdokumentáció illetve darabjegyzék készítés idejét, ezáltal a szerszámok tervezésének teljes átfutási idejét.
  • A termékfejlesztések a szerszámtervezéssel párhuzamosan is zajlottak, de a változó vevői igényekre is gyorsan tudtak reagálni.

Rácz János –  CAD-CAM mérnök

Nyírő Ferenc Nyírő Ferenc • 1989-ben végzett a BME Közlekedésmérnöki Karán okleveles gépészmérnökként. 3 éves ipari mérnöki gyakorlat után csatlakozott jelenlegi munkahelyéhez. Kulcs szerepet játszott a korszerű 3D-s CAD/CAM technológiák elterjesztésében Magyarországon a Pro/ENGINEER rendszer – a mai nevén Creo – bevezetésével. 2010-ben a vezetésével az S&T Consulting elindította az ország legnagyobb CAD/CAM oktatási programját CreoStart néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.