2021. március 11-én került megrendezésre az Onshape Live online rendezvény, ahol először Jim Heppelmann, valamint Jon Hirschtick beszélt az Onshape kezdeteitől mostanáig tartó időszakról. Majd két, a felhasználói véleményekről, a technikai háttérről és a mérnöki tippekről szóló blokk következett. Ebben a bejegyzésben rövid összefoglalót olvashat a rendezvényről.

A rendezvényt Jim Heppelmann (CEO,PTC) nyitotta és visszaemlékezett arra miként kísérte figyelemmel az Onshape alakulását a kezdetektől fogva (2012), egészen a 2019-es felvásárlásig. Ez volt annak idején a PTC addigi legnagyobb akvizíciója. Bő egy évvel a felvásárlás után már látszik, hogy még annál is nagyobb lehetőség lakozik az Onshape-ben, mint amekkorát az akvizíció idején láttak benne. Ebben közrejátszott a 2020-as évben induló pandémiás helyzet, ahol a felhő és a SaaS alapú megoldások nélkülözhetetlenné váltak. Ez a hirtelen fordulat világossá tette a PTC számára is, hogy az Onshape és az Atlas felhő platform az egész cégre nézve nem csak egy új ágazatot, hanem egy követendő irányt is jelent a jövőre nézve.

Jim Heppelmann CEO, PTC

A PTC 1 év alatt megduplázta az Onshape csapat büdzséjét és a bővülő oktatási csapatnak, valamint az Education Enterprise licenckonstrukciónak köszönhetően hihetetlen tempóban érték el az 1 millió oktatási licenc regisztrációt. Az elmúlt 1 évben a PTC felvásárolta az Onshape bővítése céljából a ECAD:MACAD; Migenius és az Arena Solutions cégeket is, valamint hozzáférést biztosított rengeteg belső erőforráshoz, mint például a Vuforia csapat, vagy a Creo-hoz használt Frustum generatív design technológia.

Az eseményt Jon Hirschtick folytatta, aki a szoftver erősödése mellett az Onshape közösségének erősségét méltatta. A PTC segítségével sikerült a felvásárlás óta megduplázni az Onshape csapatát, miközben továbbra is folyamatosan fejlesztették a terméket minden téren. Összesen 16 darab frissítés érkezett 2020-ban az Onshape-hez, mellyel új funkciókat biztosítottak, növelték a szoftver erősségeit rajzolási, modellezési, összeállítási, adatkezelési és teljesítmény szempontjából is.

Jon Hirschtick EVP & GM Onshape & Atlas, PTC

Az Onshape gerincét nyújtó Atlas felhő platformot elkezdték beemelni a PTC megoldásai közé, elsőként a Vuforia vonalon. Az Onshape eladásai 2020-ban 70%-kal növekedtek és ez egyre több viszonteladót, mérnököt és partnert jelent, akik ismerik már az Onshape-ben rejlő lehetőségeket. Bevezették a (megszerezhető) Onshape Professional és Associate tanúsítványokat, hogy a felhasználók vizsgával tudják igazolni szakértelmüket.

A konferencia 2 blokkban folytatódott, ahol a felhasználói véleményeké, technológiai háttéré és különböző mérnöki tippeké volt a főszerep: projektkezelés, nagyvállalati alkalmazás, migrálás SolidWorks-ről, stb.

Végül betekintést nyerhettünk a fejlesztés alatt lévő, fontosabb újdonságokba, melyek várhatóan az idei évben kerülnek az Onshape-be.

Vázszerkezet tervezés modul hegesztési varratokat, profilvágási listát és összehangoltabb rajzi támogatást kap

Exportálási lehetőség valamennyi ECAD környezetbe, elektronikai komponensek kezelése

Integrált szimulációs modullal az összeállításokban kezelhetjük az erőhatásokat, melyeket a már definiált csatlakozásokhoz adhatunk és színskála segítségével megjeleníthetünk

FeatureScript segítségével egyedi kalkulációs lehetőségek kerülnek a szoftverbe, melyek segítségével például tömeg, térfogat is megjeleníthető az alkatrészlistában és akár előre definiált szállítási egységekre bontható a modell.

Menedzsment folyamatok változásainak kezelése. Beérkezett kérelmek definiálása dátumhoz, vagy kolléga jóváhagyásához.

Natív renderelő modul is érkezik az Onshape-be

További információért keresse szakértő kollégánkat.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top