Az alábbi frissítés az Onshape minden területté érinti. Nézzük is meg!

Általános fejlesztések

Mappák létrehozása a minták listában

A minták lista jobb átláthatóságának érdekében a minták mappákba csoportosíthatók, ezáltal csoportosan elrejthetők vagy megszüntethetők. A mappák megszüntetése szintén beállítható a minták gyors és egyszerű megszüntetéséhez.

Címkék hozzáadása dokumentum létrehozásakor

Ezentúl a dokumentum létrehozásakor közvetlenül hozzáadhatjuk a címkéket. Természetesen a már meglévő dokumentumoknál is lehetőség van a címkék hozzáadására, illetve eltávolítására.

Szakmai fejlesztések

Vállalati adminisztrátorok újra-jóváhagyási lehetősége

Ezentúl az adminisztrátorok a dokumentumok korábbi verzióit újra jóváhagyhatják.

Nem geometriai tételek kezelése

A Professional és Enterprise csomagok felhasználói mostantól engedélyezhetik egyéni felhasználóknak a nem geometriai tételek kezelését. Ez az opció Company settings > Preferences menüben érhető el.

CAD fejlesztések

Ismétlés horony mentén

A „Replicate” építőelem támogatja az alkatrészek ismétlését hornyok mentén.

Szabályozott felület

Egy új építőelem, a „Ruled surface”, azaz a szabályozott felület került be a „Part Studio” eszköztárába. A szabályozott felület eszközzel új vagy további felületek hozhatók létre már meglévő alkatrészek éleiből, felületeiből vagy vázlat régióiból. Az építőelemről további információk a „Help” dokumentációban találhatók.

Műszaki rajz fejlesztései

Tengelyvonal megjelenés

A rajzi tulajdonságok menüjében elérhető a tengelyvonalak megjelenésének testre szabása. Tetszőlegesen beállítható a tengelyvonalak meghosszabbítása, illetve a megváltoztathatók a vonalvastagságok, jelölés méretek, hézag mértékek, valamint a színek is. A beállított értékek elmenthetők a rajzlap sablonba.

Konjugált szögméretek a „Line-to-line angular dimension” eszközzel

Ezentúl beméretezhetők a konjugált szögméretek (360 fok és a mért szög különbsége) a „Line-to-line angular dimension” eszköz segítségével.

Vállalati fejlesztések

Felhasználó aktívitás lekérdezés

Az „Analytics” menüben lekérdezhető a felhasználók aktivitása a „User Activity Audit Trail report” almenün keresztül. A lekérdezésben láthatók az olyan felhasználó tevékenységek, mint új felhasználók hozzáadása, projektek létrehozása és bejelentkezések.

SSO/2FA változás események lekérdezése

Vállalati adminisztrátorként a „User Activity Audit Trail Dashboard” opcióval lekérdezhető az SSO (egyszerűsített bejelentkezés) és a 2FA (kétfaktoros bejelentkezés) lehetőségek engedélyezése, illetve letiltása.

Projekt szűrő a jóváhagyások lekérdezéséhez

Az „Analytics” menüben ezentúl lehetséges szűrni az egyes projektekre a „Release Management” felületre bekerült opcióval.

További másolási információk lekérdezése

Az „IP tracking” menüben ezentúl megjelenik, ha egy dokumentumot lemásoltak. Ez a funkció rendkívül hasznos a szellemi tulajdon megőrzésében.

Mobiltelefonos fejlesztések

Rácsnézet iOS készülékekre

Az iOS készülékeken a “Grid View” opció került bevezetésre, azaz a dokumentumok ezentúl rácsnézetben is megjeleníthetők.

Tudásbázis fejlesztései

Onshape oktatás kurzusok

Az Onshape oktatás kurzusok bemutatják a leghasznosabb eszközöket és gyakorlatokat az Onshape oktatására. Az új kurzusok itt érhetők el.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Az itt felsorolt frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top