Az év végéhez közeledve egy újabb frissítést kapott az Onshape, ami számos további fejlesztést tartalmaz.

CAD fejlesztések

Folytonos lekerekítési szélesség

A lekerekítéseknek ezentúl megadhatunk állandó lekerekítési szélességet is.

Renderelési lehetőségek élekhez

Az érintőleges élek megjeleníthetők a Part Studio grafikus felületén, renderelhetők fantom, látható vagy rejtett vonalakként.

Általános fejlesztések

Általános feladatok létrehozása

Az új frissítéssel ezentúl lehetséges feladatok létrehozása és hozzárendelése a kollégákhoz anélkül, hogy dokumentumon belül létre kellene hozni egy hivatkozást.

Műszaki rajz fejlesztései

Tengelyvonalak testre szabása

A rajzi tulajdonságok menün belül ezentúl részletesebben testre szabhatjuk a tengely-, rejtett- és érintőleges vonalak megjelenítését.

Igazított metszeti nézetek

Az igazított metszeti nézet lehetőséggel egyszerűen megjeleníthetünk forgásszimmetrikus alkatrészeket akár beforgatott metszetben is.

Vállalati verzió fejlesztései

Felhasználók listájának letöltése .csv fájlba

Vállalati felhasználók csoportos eltávolítása érdekében egy új lehetőség került be a szoftverbe, mégpedig a felhasználók listájának a letöltése, amely elősegíti a licenszek hatékonyabb elosztását.

Új engedélyezési szint – Munkamenetek menedzselése

A vállalti felhasználók ezentúl létrehozhatnak és szerkeszthetnek munkamenetek anélkül, hogy vállalati adminisztrátori jogkörrel rendelkeznének.

Hibakeresési mód és vizsgálati napló

A munkamenetek szerkesztése és tesztelése mostantól még egyszerűbb két új fejlesztői eszköz bevezetésével.

Bármely felhasználó a Manage Workflows engedéllyel használhatja a hibakeresési módot a munkamenetek szerkesztésénél. A hibakeresési mód lehetővé teszi a munkamenetek tesztelését anélkül, hogy azt elérhetővé kellene tenni a vállalaton belül.

További lehetőségként elérhető vált a vizsgálati napló is, amelynek segítségével visszanézhetünk minden objektumot, amit érintett az adott munkamenet.

Tulajdonságok frissítése jóváhagyási folyamatok során

Egy dokumentum tulajdonságai ezentúl meghivatkozhatók Feature Script-en keresztül. További információ a help dokumentációban érhető el.

Tudásbázis fejlesztései

Nyelvi fejlesztések

A teljes Learning Center ezentúl elérhető német és francia nyelven is.

Onshape iOS eszközön: Ez egy új önállóan elvégezhető kurzus, amely ismerteti az Onshape használatát iOS eszközökön. Keresztül vezet a bejelentkezés, alkatrész modellezés, összeállítás létrehozás, kollaborációs, adat kezelés folyamatokon. Ez a kurzus minden Onshape felhasználó számára elérhető.

Az itt felsorolt frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top