Örömmel mutatjuk be a hónap második frissítését. Ez a frissítés tartalmaz egy régóta várt funkciót a műszaki rajz készítéshez és számos újítást is az Onshape egyes moduljaihoz. Kezdjük is el!

Általános fejlesztések

Fülön lévő mappa áthelyezése új dokumentumba

Mappák létrehozásával kényelmesen átrendezhetjük a dokumentum füleinket. Az új funkcióval egész mappákat mozgathatunk át új dokumentumokba.

Spanyol nyelv támogatása

Az Onshape felhasználói felület ezentúl spanyol nyelven is elérhető.

Kibővített teljesítmény értékelés

A teljesítmény értékelés funkció is frissítést kapott. Az újonnan bekerült „Connection” részen belül ellenőrizhető a válasz idő és a régió információ.

Tudásbázis fejlesztései

Egy új ismertető rész került be az Onshape „Learning Center”-be “How to Use ‘Where Used” néven. Az új ismertető tartalmazza a “Where Used” funkció leírását, aminek a segítségével könnyen áttekinthető a geometriai változások által érintett összeállítások és műszaki rajzok listája.

Műszaki rajz fejlesztései

Sraffozás szerkesztése a rajzi nézeteken

Az új frissítéssel testreszabhatóvá válnak a sraffozások. Ezentúl tetszőlegesen módosítható a sraffozások szöge, színe, illetve a vonalak közötti hézag. A jövőben még több sraffozási stílus várható.

Modellezés (CAD) fejlesztések

„Symmetric through all” parancs

Egészen mostanáig a „Cutting through all” parancs csak egy irányban működött. Ugyanígy szimmetrikus kihúzás esetén is egy kellően nagy kihúzási méretet kellett megadni. Az új frissítéssel elérhetővé vált a szimmetrikus opció a „Blind” és a „Through all” kihúzásoknál is, ezzel még több szabadságot adva a tervezéseknél.

Vállalati fejlesztések

Szellemi tulajdon követhetősége

Az új frissítéssel elérhetővé vált az „IP Tracking” menüpont, azaz a vállalat szellemi tulajdonának a visszakövethetősége. Nyomonkövethető a dokumentumok exportálása és másolása, valamint a hozzáférések földrajzi helyszínei.

Továbbfejlesztett hozzáférés nyilvános dokumentumokhoz a vállalatok számára

A nyilvános dokumentumokhoz való hozzáféréssel rendelkező vállalati Onshape felhasználók, ezentúl közvetlenül hozzáférnek a nyilvános dokumentumokhoz az Onshape fórumokról és a „Custom Feature” könyvtárakból is. Továbbá minden vállalati felhasználó megnyithat nyilvános dokumentumokat a „Learning Center”-ből a vállalati felhasználói fiókján keresztül.

Másolt dokumentumok nyomonkövethetősége

Az „Audit trail” menüpont ezentúl tartalmazza a másolt dokumentum nevét, illetve az „Overflow” menübe bekerült a másolt dokumentum megnyitása opció is.

Tanulmányi fejlesztések

Tanulmányi előfizetés megújítása

Az Onshape tanulmányi előfizetés ezentúl megújítható a „Subscription” menüpontban, a „My account” menün belül.

Mobiltelefonhoz tartozó fejlesztések

iOS iPad osztott nézet

Mostantól elérhető az osztott nézet a dokumentumokon belül. A dokumentumhoz tartozó lehetőségek és részletek, valamint megosztási információk hozzáférhetők egy tetszőlegesen átméretezhető, illetve ki- és becsukható ablakban.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top