Megérkezett az újév első Onshape frissítése! Lássuk mit tartalmaz!

Általános frissítések

Francia nyelvű felület

Mostantól a felhasználói felület, valamint a Segítség (Help) funkció francia nyelven is elérhető. Ezt egyénileg tudják beállítani a felhasználók a My Account – Preferences menüpontban a nyelvbeállításoknál.

Műszaki rajz fejlesztései

Kiegészítő információk rajzkészítés során

A geometria tűrésekhez néha kiegészítő információkra van szükség annak érdekében, hogy a gyártási és ellenőrzési részletek könnyebben érthetőek legyenek. Ezért a műszaki rajzokban egy új szövegmező, illetve lenyíló menü került be a Geometriai tűrés párbeszédablakba a szükséges kiegészítő információk megjelenítésére.

Továbbá a lenyíló menübe is bekerültek új rajzi szimbólumok.

Vállalati fejlesztések

Csoportokat megjelenítő diagram

Az Analytics – Users – Team menüpontban ezután a vállalat minden csoportja áttekinthető lesz egy listanézet segítségével. Ebben a listában megtalálhatók lesznek a csoportokhoz tartozó tevékenységek és beállítások.

A tevékenységre vonatkozó (Activity) diagram tartalmazza a csoport tagjait és a hozzájuk tartozó tevékenységeket.

A beállítások (Setup) diagram a csoport tagjait és a csoporttal megosztott dokumentumokat mutatja meg.

IOS fejlesztések

Izoláció a Part Studio-ban

A még összetettebb Part Studio-ban ezután lehetőség van egy vagy több alkatrész izolálására, valamint az izolálási távolság beállítására egy csúszka segítségével. Ennek köszönhetően könnyedén kiemelhetővé válik az összeállítás bármely része.

Mértékegységek kiválasztása az OBJ és STL fájlok importálásakor

Az alapbeállítás szerint az OBJ és STL fájlokhoz nem tartozik semmilyen mértékegység. Azonban ezen alkatrészek importálásához mostantól az importálási ablakban megadható a kívánt mértékegység.

„Mate” automatikus inaktívvá tétele

Az Onshape azután automatikusan inaktívvá teszi a „mate”, illetve „mate connector”-okat akkor, ha elrejtünk egy alkatrészt vagy összeállítást.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top