Ismét egy új Onshape verzió érkezett augusztusban. A frissítés tartalmaz egy régóta várt fejlesztést az összeállítás modulhoz, számos egyéb fejlesztés mellett. Nézzük is meg!

Általános fejlesztések

Olasz nyelv támogatás

A felhasználó felület megjeleníthető olasz nyelven is. A beállítás a “My Account > Preferences > Display Language” menüpontban érhető el minden felhasználó számára.

Modellfa szűrése hibákra

A Part Studio modellfájának a szűrési lehetőségei bővültek ezzel az új frissítéssel. Mostantól egyszerűen rákereshetünk a hibákat vagy figyelmeztetéseket tartalmazó építőelemekre az “:errors” szűrővel.

CAD fejlesztések

Parametrikus „Replicate” parancs összeállításokban

Egészen mostanáig a „Replicate” parancs az összeállításokon belül egy egyszeri ismétlés építőelemként működött. Ezáltal nehezen volt elkülöníthető, hogy mely komponensek lettek létrehozva a paranccsal, illetve a minta később már nem is volt módosítható. Az új frissítéssel a „Replicate” parancs is parametrikus építőelemként működik.

„Ball mate” kényszer limitek meghatározása

Az új frissítéssel a „Ball mate” kényszernek is megadhatók olyan határok, amelyen belül a mechanizmus mozoghat. A limit a maximális szögelmozdulással határozható meg a „mate connector”-ok Z tengelyei között.

Lemezalkatrész teríték orientációja

Az új Onshape verzióval meghatározható a lemezalkatrészek terítékeinek az orientációja. Ezzel az új funkcióval szabadabban testreszabható a lemezalkatrészek rajzi megjelenítése.

PVZ fájlok exportálása

Az új frissítéssel az Onshape támogatja alkatrészek és összeállítások exportálását PVZ formátumban is. Ezzel az újítással egyszerűbben átvihetők az adatok a többi PTC alkalmazásba.

Görbe felosztása „Split” paranccsal

A „Split” parancs is kapott egy frissítést, ezentúl a görbék is feloszthatók. Ez a funkció rendkívül hasznosnak bizonyulhat, például vetített görbék esetén.

Kúpos felületek kiválasztása metszeti nézethez

A metszet nézetek létrehozásához ezentúl kiválaszthatunk kúpos felületeket is referenciaként. Az Onshape automatikusan a kúpos felület tengelyén fogja elhelyezni a metszősíkot.

Műszaki rajz fejlesztései

Toroid élek megjelenítése körívként

Spirál rugók és egyéb toroid komponensek rajzi nézetein a toroid görbék körívként fognak megjelenni, ezzel lehetővé téve görbe sugarának a méretezését. Ezáltal egyszerűen beméretezhetők a rugók külső és belső rádiuszai.

Továbbfejlesztett kontextus menü rajzi nézetekhez

A legújabb frissítésben továbbfejlesztésre került a rajzi nézetekhez tartozó kontextus menü. Az elérhető lehetőségeket funkciók szerint csoportosították, valamint további almenük kerültek be annak érdekében, hogy a lenyíló ablak ne foglaljon el túlságosan nagy helyet.

Vállalati fejlesztések

Beszámoló a sikertelen bejelentkezésekről

A frissítés tartalmaz további biztonsági és IP cím láthatósági fejlesztéseket. Mostantól minden, a helyes e-mail címmel, de a helytelen jelszóval megkísérelt bejelentkezés visszakövethető az „Enterprise Analytics” menüben.

Mobiltelefonos fejlesztések

iOS megtekintési építőelem párbeszédablak

iOS felhasználók megtekintési és másolási felhatalmazással megtekinthetik az építőelemek paramétereit.

Kérjük szánjon időt rá, hogy kipróbálja a fenti újításokat, szívesen várjuk a visszajelzéseket az Onshape Forum-on. Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top