A hónap második Onshape frissítése az új funkciók mellett használati fejlesztéseket is tartalmaz mind az összeállítások, mind a műszaki rajzok terén.

CAD fejlesztések

Show Mates mód
Az összeállítási eszköztárba bekerült a „Show Mates Mode” parancs. Ennek köszönhetően, ha az egeret az összeállításban az adott alkatrész fölé húzzuk, láthatóvá válnak azok az alkatrészek, amelyekkel összekapcsolódik.

Show Mates fejlesztések
Mostantól az alkatrészek részegységeinél a „Show Mates” parancs jobb egérgombbal történő kiválasztásával csak azok a kapcsolódó részegységek lesznek láthatók, amelyek top-level szinten kapcsolódnak az adott alkatrészhez. Korábban a részegységek minden kapcsolódó alkatrésze látszott.

Nagy összeállítások teljesítményének fejlesztése
A nagy összeállítások teljesítményének javítása érdekében az Onshape összeállítási architektúráját is fejlesztették. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően rövidebb a betöltési idő és kevesebb memóriára van szükség a nagy összeállításokkal való munka során.

Vázlat analízis fejlesztések
A vázlat analízis funkció is frissítése után a vázlatokon egyértelműen látszik, hogy vázlat értékei negatív vagy pozitív irányban térnek el az eredeti értékektől.

Forgatási (View Cube) fejlesztések
Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a modell még finomabban forgathatóvá válik. A View Cube körüli nyilak ezután 45 fok helyett 15 fokot fognak fordítani a modellen, míg a Shift billentyű lenyomásával a nyilak 5 fokonként fogják forgatni a modellt. Ez különösen akkor lesz hasznos, ha a modellt rendkívül pontosan szeretnénk beállítani.

Standard tartalom frissítések
Az Onshape Standard Tartalom könyvtárába bekerült az ISO Standard 8734 Parallel Pins.

A Sheet Flyout frissítései
Az Onshape Drawings munkatérben a Sheet Flyout-okon mostantól látszik az alkatrészek cikkszáma, verziója, módosításai és állapota is.

Keresztmetszeti kép beforgatása normál nézetbe
Mostantól a modell keresztmetszetét is be tudjuk forgatni normál nézetbe.

Vázlatpontok megjelenítése az Onshape műszaki rajzon
Mostantól az Onshape műszaki rajzán megjeleníthetők, illetve el is tüntethetők vázlatpontok. A jobb egérgombbal a vázlatra kattintva feljön a menü, ahol megtalálható a vázlatpontok megjelenítése parancs, majd, ha már nem kellenek, ugyanitt megtalálható az eltüntetés parancs is. Ezen pontok megjelenése és mérete szabályozható a Drawings tulajdonságai között, a geometria beállításai (Construction geometry) parancs alatt.

A tömb paraméterek feltételes láthatósága a FeatureScript-ben
Mostantól szabályozni tudja a paraméterek láthatóságát a tömb paramétereken belül. Ez azt jelenti, hogy ezután létrehozhatók olyan több paraméterek is, amelyek csak bizonyos feltételek teljesülése esetén láthatók a felhasználó számára.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top