Tömeges tulajdonságok frissítései
A frissítésnek köszönhetően ezután az alkatrészek tömegközéppontjának helyzete és adatai manuálisan felülbírálhatók a Part Studio-n belül. Ehhez a tömegközépponthoz tartozó párbeszéd ablakban lehet bekapcsolni az „Override” funkciót és megadni az új értékeket. A top-level összeállítások és az összetett alkatrészek tömegközéppontja is felülbírálható.

Egyéni sűrűségű alapanyagok is létrehozására is lehetőség van és az alapanyag párbeszédpanel „custom” fülének segítségével már a tervezés közben fel is használhatók. Valamint a BOM-ban és a kapcsolódó műszaki rajzon is megjeleníthetők.

Minden elem elrejtése az alkatrész listában
Ezután az alkatrész listában minden elemet, felületet, görbét, illetve hálót eltüntethet egyetlen kattintással.

Az alkatrész tulajdonságainak szerkesztése közvetlenül az összeállításon belül
Mostantól az egyes alkatrészek tulajdonságai közvetlenül az összeállításon belül is szerkeszthetők. Ugyanez igaz a részösszeállításokra is.

A változók mindenhol egyszerre átnevezhetők
A változó átnevezésénél most már mindenhol frissül a változó neve, ahol azt használják.

Metszeti nézet létrehozása munkatéren belül
Ezután a metszeti nézet jobb kattintással aktiválható bármelyik alap felület, hengeres felület vagy mate connector munkaterén belül.

Dokumentumok átnevezése
A dokumentumok ezután a munkatéren belül átnevezhetők.

A Release Management fejlesztései

Az alkatrészek cikkszáma öröklődik a munkatérbe az új verzió megjelenése esetén
Új Release Management opció jelent meg, aminek köszönhetően beállítható, hogy az alkatrészek cikkszáma (Part Number) öröklődjön-e az új verzió munkaterébe vagy sem.

Ez a beállítás azokra a munkaterekre vonatkozik, amelyek közvetlenül az adott verziót megelőző verzióhoz tartoznak. Az alábbi képen a szétágaztatott verziók egy másik lehetősége látható.

  • A „Never” parancs kiválasztásával a Part Number csak abban a verzióban fog látszani, amelyikben létrehozták.
  • A „One Workspace” opció esetén csak egy tervezési szálon öröklődik a Part Number.
  • Az „All Workspaces” opció választásával viszont a teljes dokumentumon belül öröklődnek az alkatrészek cikkszámai.

A Learning Center fejlesztései

„Bevezetés a felület modellezésbe” – önálló kurzus
Új kurzusként került be a Learning Centerbe és ismerteti az Onshape felületmodellezés alapjait. Bemutatja miként kezdjen neki a komplex geometriák létrehozásához szükséges felületmodellezésnek. Elérhető a Standard, Professional, Enterprise és Educational előfizetésben.

Onshape Educational csomag fejlesztései

Onshape Education Enterprise
Az Onshape Education Enterprise csomag az egyetlen olyan CAD platform, amely teljes mértékben támogatja a távoli oktatást bármilyen eszközön, bárhonnan, teljes IT lábnyom nélkül. Az Onshape új, kifejezetten az oktatási intézmények számára tervezett kiadása most már elérhető. Az Onshape Education Enterprise olyan funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az iskolák és egyetemek számára, hogy könnyedén kezeljék a jogosultságokat, belépési engedélyeket és átlássák a tanulók tevékenységét. Az oktatási intézmények által eddig használt és kedvelt ingyenes Onshape Education Standard csomag ezután is, változatlanul elérhető lesz. Az Education Enterprise egy prémium kiadás, az egyedi adminisztrációs igényekkel rendelkező intézmények számára készült.

Többet szeretne tudni az Onshape Education Enterprise-ról? Tekintse meg az „Introduction Onshape Education Enterprise” blogot.

FeatureScript fejlesztései

Személyre szabható funkció leírásai és eszközfelhasználási tippek
Ezután lehetősége van a személyre szabott funkciókhoz leírást készíteni, amely összefoglalja az adott funkció munkafolyamatban betöltött szerepét és célját. Ez a funkció akkor válik láthatóvá amikor az egeret az adott funkció fölé visszük az eszköztárban, vagy a Funkció keresőben (Alt+C) Továbbá az egyedi funkciók egyes paramétereihez is adhat leírást, amely akkor lesz látható, ha a hozzá tartozó terület fölé viszi az egeret.

Ezekhez a funkciókhoz tartozó további információért kattintson ide.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top