CAD fejlesztések

Furat adatok frissítése

Ezután a rajzkészítés során a furatokhoz tartozó paraméterekhez is elérhető a méretező eszköztárban is megtalálható párbeszéd panel. Ez lehetővé teszi, hogy kiegészítő szöveget adjunk a furatokhoz és a műszaki rajz beállításaitól függetlenül megváltoztassuk a mértékegységet.

Továbbfejlesztett kijelölés csatlakoztatott alkatrészek esetében

Mostantól, ha a listából kiválasztunk két csatlakoztatott alkatrészt, akkor a szoftver megjeleníti azoknak a körvonalait és kijelöli a közös felszínüket. Ennek köszönhetően könnyebben átlátható és megérthető a csatlakozás, anélkül, hogy ki kellene nyitni a “csatlakozás szerkesztése” párbeszéd ablakot.

Egyszerűsített keresés és szűrés a Tab Managerben

A Tab Manager (amely az Alt+T billentyűparanccsal aktiválható) egy egyszerűsített menüsort kapott, amelyben egy új, legördülő gombsor van a kereséshez, rendezéshez és szűréshez. Továbbá lehetőség van a List (lista) és a Detailed (részletes) nézet közötti váltásra, ugyanúgy ahogy eddig is.

Konfigurációs lehetőség a sheet panelen

Egy új funkció került be a műszaki rajzok sheet paneljébe. Ha az egeret egy saját, konfigurált hivatkozásunk fölé visszük, láthatóvá válik az információ arról, hogy pontosan, melyik konfigurációról van szó.

A Release Management fejlesztései

Egy már létező cikkszám (part number) újrakiadása

A Jóváhagyási kérelem (Release Candidate) elfogadásának meggátolása nyitott feladat esetén

Ezután lehetőség van egy alkotóelem újrakiadására ugyanazon a kiadási szinten, ugyanazzal a cikkszámmal (part number). Ez leginkább egy akkor használt funkció, amikor olyan apró hibát vagy elírást találnak egy kiadott műszaki rajzban, amit ki kell javítani, de nem szükséges miatta egy teljesen új verziót létrehozni. Az újra kiadás engedélyezéséhez először meg kell szüntetni a meglévő verziót az új funkció segítségével (Obsoletion dialog), ezután adható ki újra ugyanaz a verzió.

Bekerült egy új adminisztratív beállítás is annak érdekében, hogy megakadályozza a Jóváhagyási kérelem (Release Candidate) elfogadását, akkor, ha van nyitva feladat, amelyik az újra kiadni tervezett verzióban található alkatrészre hivatkozik. Csak a feladat megoldása után (kommentből vagy a tevékenységlistából) van lehetőség a Jóváhagyási kérelem (Release Candidate) elfogadására.

Revision tábla frissítései – Verziótábla

Mostantól manuálisan szerkeszthetők a revision tábla fejlécei. Szintén személyre szabható az alapértelmezett revision utótag is, amelyet a kiadás kezelési beállításokból rendeltünk hozzá a revision tábla kiadatlan sorához.

A revision utótag számos karakter készletet támogat, amely lehetővé teszi, hogy a cég igényeinek pontosan megfelelő utótagot hozhasson létre.

iOS fejlesztések

Egyszerűsített navigáció és felhasználói felület

Ezután, amikor a dokumentumokat csak megtekintési jogosultsággal nyitja meg az iOS eszközön, az asztali eszközön láthatóhoz hasonló egyszerűsített felhasználói felülettel fog találkozni.

A dokumentum URL-je is megnyitható lesz a weboldalról, anélkül, hogy be kéne jelentkezni. Ez a publikus dokumentumban található linkre kattintva, vagy bármilyen emailen, illetve egyéb applikáción keresztül megosztott linkkel is működni fog.

A Tudásbázis frissítései

“Onshape Surface Modeling” – önálló kurzus

Új, önállóan elvégezhető kurzus került be a Tudásbázisba (Learning Center), amely minden Onshape felhasználó számára elérhető.

Az „Onshape Surface Modeling” című kurzus az „Advanced Part and Surfacing Design” elnevezésű, továbbfejlesztett geometria modellezés bemutatásáról szóló kurzussorozat legfrissebb eleme, továbbá az Onshape felület modellezési munkafolyamatokról szóló témakör befejező része.

Elérhető a Standard, Professional, Enterprise, illetve minden Education csomaghoz tartozó előfizetésben.

Vállalati fejlesztések

A képernyőbeállítások és elemzések megosztása

A „My Analitics”-be elmentett kezelőfelületek és beszámolók mostantól közvetlenül megoszthatók másokkal vagy egész csapatokkal, a már ismerős „Share” gomb segítségével. A felhasználóknak megtekintési, szerkesztési, illetve szerkesztési és megosztási jogosultságok adhatók a megosztott beszámolóhoz vagy a kezelőfelülethez.

A megosztáson keresztül bekerülő felhasználó meglévő jogosultságai megmaradnak, minden a megosztott beszámolóban látható gomb, illetve szűrő esetében.

Új alapbeállítások a kezelőfelületen

Három új kezelőfelületi alapbeállítást hoztak létre, amely az aktuális felhasználó tevékenységét mutatja be. Ezek pedig a „My Activity”, a „My Projects and Documents”, valamint a „My Releases” kezelőfelületek.

Személyreszabott munkafolyamatok – A függőben lévő Jóváhagyási kérelmek (Release Candidate) engedélyezőjének megváltoztatása

A személyre szabott munkafolyamatokban ezután lehetséges a Jóvágyási kérelmek engedélyezőjének megváltoztatása, amennyiben az még függőben van. Korábban el kellett vetni a kérelmet és újra kiadni a megfelelő engedélyezővel.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top