Általános frissítések

Új Dokumentum panel

A verzió és történet, verziókészítés, kommentelés, „where used” és tabkezelő ikonokat tartalmazó dokumentum sáv átkerült a kijelző bal oldalára. Ezen funkciók részletei mostantól a kijelzőnk bal oldalán tekinthetők meg, és nem nyitnak meg egy új ablakot, ahogyan azt eddig tapasztalhattuk. A panel mérete növelhető, így nagyobb átláthatóságot biztosít például a verziók esetében. A jövőben több ikon várható erre a felületre.

Elő- és utótag hozzáadása exportáláskor

Az exportált tartalmak könnyebb kezelhetősége érdekében mostantól automatikusan hozzáadható elő- és utótag a dokumentum nevéhez.

Dokumentum munkaterületeinek áthelyezése

Ezentúl, ha egy munkaterületet átmozgatunk egy másik dokumentumba, lehetőségünk van vele mozgatni az adott elemben meghivatkozott további lapokat. Például: a rajzzal együtt mozgatjuk a rajzon megtalálható modelleket.

Elemek törlése összetett kiadások esetén

Ha mi hoztuk létre a kiadást, lehetőségünk van belőle felsőbb szintű elemeket kitörölni anélkül, hogy az egész kiadást elutasítanánk.

Elnevezés módosítása különböző összeállítás konfigurációkban

A frissítésnek köszönhetően a különféle összeállításkonfigurációkban már a név is megadható, mint változó paraméter.

Műszaki rajz fejlesztései

Rajzlap duplikálása dokumentumon belül

Időnként hasznos, hogy lemásolhatunk egy rajzot minden elemével – nézetek, méretek, jelölések – annak érdekében, hogy egy másik kontextusban fel tudjuk használni. Ezért ezentúl ugyanabba a munkalapba le tudjuk másolni a rajzokat.

Új átmérőméretező funkció

 Lehetőségünk nyílik az átmérőket beméretezni vetített nézetben. Így ha nem is látszik maga a körvonal, az íves felületet kijelölve az átmérő jelenik meg a rajzon.

Vállalati frissítések

A vállalat adminisztrátorainak lehetőségük van beállítani, hogy mi legyen a kezdőoldal belépés után cégen belüli Onshape felhasználóknak.

IOS frissítése

Érintési funkciókhoz tartozó súgó

Az új felhasználók számára egy „kezdő lépések” tanfolyam mutatja be, hogy az iOS felületen milyen érintési funkciók érhetők el Onshape-ben. Mostantól ez a tanító funkció bármikor megtekinthető a súgó ikonra kattintva.

Tudásbázis frissítései

Új önképző kurzus: összeállítás konfigurációk

Új kurzus került a tudásbázisba „Összeállítás konfigurációk” címen. A kurzus bemutatja, hogyan lehet különböző konfigurációkat létrehozni az összeállításokhoz. Elérhető a standard, professional, enterprise és diák felhasználók számára.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top