A következőkben bemutatásra kerül néhány sokak által igényelt funkció frissítés. Lássunk is neki!

CAD fejlesztések

Szétrobbantott nézet segédvonalai

Ezután lehetőség van a szétrobbantott nézetben az alkatrészek eredeti helyét jelölő segédvonalak automatikus létrehozására.

Forgatási szög megadása a csatlakoztatott alkatrészek esetében

Ezután a csatlakoztatott alkatrészek kijelölésekor közvetlenül meghatározható a forgatási szög mértéke. Ez egyszerűsíti a csatlakoztatott alkatrészek kijelölését megelőző munkafolyamatot, valamint ezen alkatrészek a forgatás mértékének meghatározásához szükséges szerkesztését.

Ez a funkció minden olyan csatlakoztatott alkatrésznél elérhető, amely támogatja az „Offset” értéket, ideértve a Fastened, Revolute, Slider, Planar, and Pin-Slot típusokat is.

Az összeállítás vázlatainak megjelenítése a műszaki rajzon

Mostantól megjeleníthetők a vázlatok az összeállítások műszaki rajzain is. A vázlatokat külön be kell illeszteni az összeállításba annak érdekében, hogy láthatók legyenek.
A „Show sketches” parancs, az alapbeállítás szerint, minden vázlatot meg fog jeleníteni, amelyiket beillesztettük az összeállításba. De a vázlatok láthatósága önállóan, egymástól függetlenül állítható az Assembly Display-ben.

Új lekerekítés túlfutási funkció

Bevezetésre került egy új beállítási lehetőség a lekerekítés funkciók között, amely lehetővé teszi a túlfutó lekerekítések definiálását. Segítségével könnyebben legenerálható a megfelelő, gyártható eredmény, még az összetett élekkel rendelkező alkatrészeknél is.

A Callout-ok csoportosítása

A Calloutok ezután drag and drop módszerrel könnyedén csoportokba rendezhetők.

Felülírt méretek PDF-be exportálás során

Aláhúzottan jelennek meg a PDF dokumentumban azok a dimenziók, amelyeket az Onshape műszaki rajzban felülírtak. Ez az új funkció lehetővé teszi, hogy elrejthetők legyenek ezen aláhúzások PDF-be exportálás során.

Továbbfejlesztett glTF exportálás

A glFT formátum egyre inkább megszokottá válik a grafika adatok rendszerek közötti váltásai során. Ebben a frissítésben a glFT exportálás még hangsúlyosabb lett, annak érdekében, hogy magába foglalja az Onshape speciális Deterministic Part ID-jait és az Assembly Occurence ID-jait: azokat az adatokat, melyek az asszociativitáshoz és a metaadatok átviteléhez szükségesek.

A Learning Center frissítései

Bemutatjuk az Onshape Certification Programot

Az Onshape örömmel jelenti be az Onshape platformot használó tervezők és mérnökök számára készült professional vizsga letételének lehetőségét. A Certified Onshape Professional vizsga biztosítja a tervezők és mérnökök számára, hogy akkreditáltathassák és tanúsítványt szerezzenek az Onshape használatára vonatkozó tudásukról. További információkat itt talál a programról.

Kategóriákra vonatkozó technikai útmutató

Új, technológiai útmutató jelent meg a Learning Centerben „Getting Strated with Categories” címmel. Ez a dokumentum kitér arra mit jelentenek a Kategóriák az Onshape-n belül, valamint miként hozható létre saját kategória annak érdekében, hogy hatékonyan tudja kezelni az egyénileg definiált Onshape paramétereit.

Parametrikus és konfigurációs változókhoz tartozó útmutató

Ismerje meg a parametrikus és konfigurációs változók használata közötti hasonlóságokat és különbségeket az új Parametric Variables vs Configuration Variables című útmutatóból.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top