Immár negyedik alkalommal rendezte meg az SAP partnereinek az PSD Partner Innovation Day elnevezésű konferenciáját. Mi is részt képviseltettük magunkat, összegyűjtöttünk néhány érdekességet a téma iránt érdeklődők számára.

Növekszik a bevétel, de hogyan?

SAP víziója szerint SAP rendszerik elterjedése ugrásszerű növekedése várható, jelenleg is az egyik legnagyobb szoftverszállító bevétele várhatólag 150%-al fog növekedni 4 éven belül. Jó hír ügyfeleinknek, hogy SAP újabb ügyfélszegmensek megnyerésével tervezi a bevételnövekedését, ezen belül is a felhőalapú megoldások esetén vár látványos növekedést. Számok szerint 2020-ra ez fogja adni bevételeinek 43%-át.

Európai körkép

Érdekes összehasonlítás Európa és azon belül Közép-Európa számainak összehasonlítása. Német nyelvterületen a felhő alapú szoftverhasználat (Software as-a-Service) már most is jelentős és meghatározóvá válik az évtized végére. Számunkra érdekes előre jelzésnek tűnik még, hogy Olaszországra és Törökország is kiemelkedő forgalmat remélhet. Miért? Azt hisszük a biztonság és a mobilitás az átlagosnál is meghatározóbb ezekben a geopolitikailag nehéz helyzetben levő országokban. Közép-Európában úgy néz ki egyenlőre még meghatározó szerep jut a hagyományos megoldásoknak a vállalatirányítási rendszereknél, a növekedési ütem „csak” 25% körül prognosztizálható.

Befektetés a jövőbe

Nem is kérdés, hogy az SAP S/4HANA áll az SAP technológiai termékpiramisának csúcsán. Minden nap érezzük – és az SAP is ugyanígy látja -, hogy aki a hosszútávú megoldást keresi, annak már ma is a SAP S/4HANA kell. Bár többség a hagyományos megoldásokkal dolgozik, de ha kap ilyen alternatívát akkor ezt valamilyen szolgáltatási csomag részeként használná. Azzal már vitába szállnánk az SAP-val, hogy nálunk is a Publikus felhő modell vagy a Private Cloud modell lesz a befutó – mi ez utóbbi mellett tesszük le a voksunkat. Akárhogy is, ehhez SAP-nak is és a tanácsadó cégeknek is komolyan építenie kell a saját infrastruktúráját és szaktudását is. Jó érzéssel nyugtázzuk, hogy láthatóan ezen a területen már versenytársaink előtt jártunk már akkor is amikor az első S/4HANA rendszer bevezetését végeztük el 2016-ban.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top