Az angliai székhelyű NCG CAM Solutions Ltd. 2015. március 23-án hivatalosan is bejelentette az NCG CAM önálló CAM alkalmazás legújabb, v14 verzióját. Ez a fő verzió számos újdonságot tartalmaz, többek között UV isogörbe menti felület megmunkálást, 3+2 megmunkálásokhoz egyszerűsített tengely igazítást, új 5-tengelyes algoritmusokat, megújult maradék simítás számítást, az új geometriai eszközöket, mint pl. zsebek befedése vagy a megújult makrózási lehetőségeket.

Igényelje az NCG CAM v14 demó verziót itt >>

UV isogörbe menti felület megmunkálás

UV_felulet_663
UV felület megmunkálása

Az NCG CAM v14 verziójában az UV isogörbe menti felület megmunkálás új eszköz. Az új funkció lehetőséget biztosít egy vagy több összetartozó felület kijelölése után olyan szerszámpálya létrehozására, ami a felület leírásában a meglevő paramétervonalak alapján jön létre. Az eszköz használata félautomatikus, első lépésben szükséges a paramétervonalak vizsgálata, majd a megmunkálási irány szándék szerinti beállítása. Az UV irányok jelölése nyilakkal történik.

Haladó beállítási lehetőségek

5x_gorbementi_maras_663
5-tengelyes görbementi marás

Az 5-tengelyes modul kiegészült egy új funkcióval, az 5-tengelyes görbe menti megmunkálással. Ennek segítségével olyan pálya adható meg, amelyben egy tetszőlegesen megadott görbe mentén halad a szerszám. A szerszám tengely alapesetben a felületre merőleges. Az előbbi funkció kiterjesztése, hogy a szerszám tengelyének iránya segédgörbék segítségével beállítható a szerszámpálya egyes pontjaiban, így az 5-tengelyes görbe menti megmunkálás további lehetőségekkel egészül ki. Az NCG CAM v14 új fejlesztéséhez tartozik a megújult Utósimítás művelet, ami további szerszámalakok felhasználását teszi lehetővé az egymást követő pályaszakaszok definiálása során.

Új geometriai eszközök

Egy új funkció segítségével lehetőség nyílik zsebek síkfelületekkel történő befedésére. A felület referenciája lehet görbe építőelem, tetszőleges pályaszakasz, vagy maradék pályaszakasz. A zsebek befedése funkció segítségével tetszőlegesen kizárhatunk területeket a megmunkálásból. Például, ha a nagyolásunk még nem teljes és a simításból ki kell zárnunk a még nem nagyolt területeket. 3+2 tengelyes megmunkálás esetén a szerszám tengely igazítását több új eszköz teszi lehetővé. A határ menti igazítás olyan esetekben, mikor nem áll rendelkezésre a geometrián megfelelő sík felület, gondot okozhat a programozás során, ezt oldja meg ez a funkció.

Automatizálás

Több más újítás is elérhető az új NCG CAM v14 -ben, többek között a továbbfejlesztett furat makrózási funkció, amivel teljesen általánosan megfogalmazott, egy konkrét felülettől független makrózást tesz lehetővé, rugalmasabbá téve az eszközt. Mostantól a teljes beállítási paraméterlisták másolhatókká váltak. Így az azonos beállításokkal rendelkező pályák paraméterei egyszerűen átörökíthetők új megmunkálásokra, jelentősen gyorsítva ezzel az NC technológia elkészítését.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top