A két- és háromkerekű járművek gyártóinak, legyenek azok hagyományos belsőégésű, vagy újonnan induló elektromos hajtású járművek gyártói, illetve beszállítóik, egyaránt célja a termékfejlesztési idő lerövidítése és a termék mihamarabbi piacra juttatása.

Az Altair HyperWorks™ high-end szimulációs platform ebben segíti őket. A két- és háromkerekű járművek menettulajdonságait, tartósságát és járműdinamikai viselkedését vizsgálhatják vele egy intuitív, könnyen kezelhető, grafikus felhasználói felületen, továbbá különböző jármű modelleket és teszteket tartalmazó beépített könyvtárak is segítik a jármű viselkedésének előrejelzését és optimalizálását.

Az Altair szimulációs eszköze előre meghatározott lépések sorozatán vezeti végig a felhasználót a modell összeállításától az analízisen keresztül a tervek optimalizációjáig. Az Altair Motionsolve™ különböző jármű alösszeállításokkal is segíti a hatékony jármű modellezést, melyet követően akár manuálisan, akár meglévő adatbázisokból adhatjuk meg a vizsgálandó eseményt jellemző előre definiált karakterisztikákat.

A szimuláció futtatása után a napjaink elvárásainak leginkább megfelelő Altair HyperView™ és HyperGraph™ kiértékelési eszközök állnak a mérnökök rendelkezésére, hogy animációkon, diagramokon jelenítsék meg az eredményt, így széleskörű betekintést nyerhessenek a jármű viselkedésébe. Az eredmények megjelenítése későbbi használatra elmenthető mintaként, így a további tervezési iterációk már lényegesen gyorsabban vizsgálhatóvá válnak. Az így nyert adatok alapján az Altair HyperStudy™ DOE (Design of Experiment) megoldással optimalizálható, javítható tovább a termék.

Motorkerékpár modell összeállítási rajza a MotionSolve használatával

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top