Blog

Katasztrófatűrő szerver infrastruktúra beruházási költségek nélkül

2014. december 11-én a Microsoft hivatalosan is bejelentette felhő alapú Disaster Recovery megoldásának, az Azure Site Recovery (ASR) szolgáltatásnak, általános elérhetőségét kis- és középvállalatok számára is.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Lehetővé vált a Windows Server 2012 R2 operációs rendszer felett futtatott virtuális környezetek Microsoft Azure felhőszolgáltatásba történő replikációja a System Center család Virtual Machine Manager komponensének megvásárlása és telepítése nélkül.

Miért jó ez a kis- és középvállalatoknak?

Amennyiben már most is Hyper-V virtualizációs technológiát használnak, amely része a Windows Server 2012 R2 operációs rendszernek, nincs szükség kezdeti beruházáshoz arra, hogy egy katasztrófatűrő, biztonságos, rugalmas, költséghatékony és minden esetben elérhető környezetet alakítsanak ki a saját infrastruktúrájuk Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésével.

Fontos megjegyeznünk, hogy az adatreplikáció minden esetben titkosított csatornán zajlik, valamint a feltöltött adatok is titkosíthatóak az ügyfél saját kulcsával.

Azure-Site-Recovery-Szolgaltatas-Tartalmazza

Az Azure Site Recovery szolgáltatás tartalmazza a saját virtuális környezetünk megfelelő működésének folyamatos figyelését, az átállás teljes automatizálhatóságát, valamint az átállás tetszőleges időpontban történő, éles környezetet nem befolyásoló tesztelését. A Microsoft minden Azure Site Recovery által védett komponensre 99,9%-os elérhetőséget biztosít.

Milyen költségvonzata van a szolgáltatásnak?

A listaárakat megvizsgálva látjuk, hogy a szolgáltatás a védett virtuális szerverek számának megfelelően árazódik. Jelenleg körülbelül 12.000 HUF/hónap egy virtuális szerver védelme, ami egyáltalán nem sok, ha belegondolunk, hogy üzleti adataink bármilyen körülmények között védve vannak és elérhetőek.

Avatar Kovács Norbert Adatközponti virtualizációs megoldások, System Center menedzsment infrastruktúrák, Windows Azure publikus felhőszolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.