A hibrid IT a privát és publikus felhőszolgáltatások integrációja. A felhőszolgáltatások előnye, hogy az IT költségek az üzleti teljesítményhez illeszkednek, gyorsabb fejlesztési idők, alacsonyabb üzemeltetési költségek érhetőek el vele. Az S&T Consulting Hungary Kft., mint európa első Microsoft Azure MSP (Managed Service Provider) partnere nagyon korán felismerte, hogy a Hibrid IT nyújtotta lehetőségek teljes megismerése mellett kiemelten szükséges a jelenleg tradicionális megoldásokat használó IT szakértők oktatása is.

A publikus felhő által nyújtott szolgáltatások folyamatos térhódításával szükségszerűvé válik az informatikai szakemberek számára az azokban rejlő lehetőségek minél mélyebb megismerése mind üzleti mind technológiai oldalról. Az üzlet egyre nagyobb terhet ró az IT üzemeltetésre és egyre szigorúbb elvárásokat támaszt az informatikai szolgáltatásokkal szemben. A folyamatosan változó igények kiszolgálásához olyan agilis megoldásra van szükség, amely képes akár percek alatt többlet erőforrások bevonására. Ma már nem kérdés az, hogy ebben kiemelkedő szerepe van a publikus felhőszolgáltatásoknak. Ennek köszönhetően rendkívül fontossá válik az on-premise infrastruktúra oly módon történő átalakítása, mely hathatósan és gyorsan képes integrálni a felhőből érkező erőforrásokat. Az így kialakított Hibrid IT infrastruktúra képes választ adni a problémákra, biztosítja a maximális rugalmasságot a költségek minimalizálásával.

Az S&T Consulting Hungary Kft. több mint 15 éve van jelen a hazai és nemzetközi informatikai szolgáltató piacon, és szakértő IT megoldásszállítóként kompromisszumok nélküli megoldásokat kínál. A cég számára kiemelkedően fontos, hogy az informatikai szolgáltatásokkal oktatások keretein belül tapasztalt kollégák ismertessék meg az IT szakembereket. Ezért is került sor a közelmúltban Magyarország első Hibrid IT oktatására, ahol a résztvevők az elméleti előadások mellett laborgyakorlatok segítségével ismerhették meg az on-premise infrastruktúra kiterjesztését egy hibrid környezetté, a Microsoft System Center és Microsoft Azure használatával.

A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel az egy alkalmasra tervezett ingyenes oktatás teljes sorozattá nőtte ki magát, melynek következő állomása Prága.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top