Tudja meg milyen újdonságokat tartalmaz a Visual Components 4.3.1! A legfrissebb szoftververzióba új funkciók kerültek be és javult termék használhatósága és stabilitása. Az alábbiakban áttekintheti a frissítéseket.

Újdonságok

Javított ütközés vizsgáló

Az ütközésvizsgáló felhasználói felülete fejlesztésre került. A Visual Components felhasználók mostantól minden egyes létrehozott ütközésvizsgálat tulajdonságait egy új ütközésvizsgáló panelen állíthatják be. Ezen kívül néhány kattintással létrehozhatnak olyan ütközés vizsgálatokat, amiben a robot a saját magával történő ütközéseket figyeli.

Külső Python szerkesztő

Az alapértelmezett belső Python szerkesztő mostantól lecserélhető a felhasználó által választott külső szerkesztőre. Így bármilyen kódszerkesztőt használhat a script-ek írásához és a szinkronizált frissítésekhez.

CAD importáló

A CAD-importálók is frissítésre kerültek annak érdekében, hogy támogassák a Siemens NX, Solid Edge, Parasolid és Revit legújabb verzióit. Ezenkívül néhány új formátum támogatása is lehetővé vált. A részletekért tekintse meg a következő képet.

CAD importálási beállítások

Mostantól lehetőség van az összes CAD beállítás importálására, a CAD adatokat importálásakor. Az alkatrész tulajdonságok paneljén található egy legördülő menü a konfigurációkhoz, ahol a CAD-szoftverben eredetileg létrehozott összes modellváltozat megjelenik. Ez rendkívül megkönnyíti a Visual Components-en belüli modellezést, aminek köszönhetően a CAD adatok egy egyszerű munkafolyamat segítségével szimulációra készek lesznek. Jelenleg ez a funkció a Catia v4, IDEAS és Solidworks modellek esetében támogatott.

Vízjel hozzáadása a 2D rajzokhoz

Lehetőség van vízjeleket adni a 2D rajzokhoz az egyéni márkaépítés érdekében. A vízjelek segítenek azonosítani a tervek tulajdonosát, és megvédik a tartalmat a lopástól vagy az engedély nélküli felhasználástól.

Méretvonalak a 3D világban

Méretvonalak helyezhetők el a 3D világban annak érdekében, hogy a robotok hatótávolsága és az objektumok közötti távolság közvetlenül a 3D munkaterületen felülvizsgálható és ellenőrizhető legyen ahelyett, hogy 2D rajzokat használna a mérések ellenőrzéséhez.

Egyéb fejlesztések

Tekintse meg a Release Notes-ot, hogy többet megtudjon a kiadásban található funkciókról és karbantartási frissítésekről!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top