Az S&T AG – Európa egyik vezető IT megoldásszállítója – tőkeemelést és felvásárlásokat hajtott végre. Az Ennoconn Corporation (a Foxconn csoport tagja) 10%-os részesedést vásárolt az S&T Csoportban és további részesedés megszerzését tervezi. A tranzakció eredményét az S&T a Kontron AG-ban 29,9%-os részesedés megszerzésére fordította. Az ezáltal létrejövő stratégiai kapcsolat a Foxconn csoporthoz tartozó Ennoconn, az S&T és a Kontronn között lehetővé teszi, hogy az S&T Csoport az Industry 4.0 megoldások régiós piacán meghatározó szereplővé váljon.

A S&T AG 10 %-os tőkemelést hajtott végre, melynek keretében 4,3 millió euró névértékben bocsátott ki részvényeket. Az új részvényeket 43,9 millió EUR jegyzési értéken a taiwani székhelyű Ennoconn Coprporation vásárolta meg, mely ipari informatikai rendszerek gyártója, a világ legnagyobb elektronikai gyártójának a Hon Hai Precision Industrynak a leányvállalata, amely Foxconn márkájáról és az Apple Iphone telefonok gyártásáról ismert. A Kontron beágyazott számítástechikai rendszereivel és szerteágazó ügyfélkörével piacvezető, mely pozíció mostantól kiegészül az S&T mérnöki, fejlesztői és integrátori erőforrásaival. Az így létrejött együttműködés a három vállalatot az IOT és az ipar 4.0 piac vezetőjévé emelheti a régióban.

Az S&T AG számos más piaci tranzakciót is végrehajtott az elmúlt időszakban. A vállalat a Raiffeisen Informatik IT piaci ügyfélszegmensét (azon ügyfelek tartoznak ide, amelyek nem tagjai a Raiffeisen csoportnak) is átvette, valamint felvásárolta a CES-POS GmbH-t és a Kapsch Polandot (a Kapsch BusinessCom lengyelországi leányvállalatát). A csoport ezekkel a felvásárlásokkal is folytatja azon stratégiáját, hogy az organikus növekedés mellett innovatív megoldások és vállalatok integrálásával tovább erősítse pozícióját Kelet-közép Európában és a német nyelvterületeken.

A Raiffeisen Informatik IT piaci ügyfélszegmense számítástechnikai rendszerek menedzselésével, SAP tanácsadással és üzemeltetéssel, valamint szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Az S&T és a Raiffeisen Informatik ezen részének összeolvadása az S&T-t Ausztria legnagyobb informatikai megoldásszállítói közé emeli. Az S&T független rendszerintegrátor, és IT szolgáltató, illetve egyik fő szolgáltatási területe a felhővel kapcsolatos megoldások. A vállalat úgy gondolja, hogy a felhőszolgáltatások mellett a helyi kliens és szerver infrastruktúra üzemeltetése, így egy hibrid-IT rendszer működtetése továbbra is fontos maradt az ügyfelek számára, és azt preferálják, ha kritikus adataikat országon belül tárolják. A Raiffeisen Informatik integrálásának köszönhetően, az S&T ezen a területen is minőségi és élvonalbeli technológiát tud nyújtani megrendelőinek.

A CES-POS GMBH POS rendszerek és az ezekhez tartozó perifériák üzemeltetésével foglakozik Ausztriában, Szerbiában és Horvátországban. A cég felvásárlásával ez a kompetencia tovább szélesítette az S&T szolgáltatáspalettáját. A versenyhivatal jóváhagyta az S&T azon tranzakcióját is, melynek keretében a Kapsch BusinessCom lengyelországi leányvállalatát vásárolta fel. A Kapsch Poland IT szolgáltatások széles palettáját kínálta az IT infratstruktúra menedzsmenttől kezdve, a hálózati szolgáltatásokon keresztül a storage megoldásokig.  A lengyel piacon a két meghatározó szereplő összekapcsolása növeli az S&T kapacitását és versenyképességét az ITC piacon.

Szabó Péter, az S&T magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, fontosnak tartja az S&T Európa szerte zajló felvásárlásait, mivel a cég számára stratégiai jelentőségű, hogy az ügyfelek igényeit minél szélesebb palettán és kiemelkedő minőségben fedjék le. „Az S&T komoly bővítéseket tervez Magyarországon is, így itthon is aktív keresésben vagyunk potenciális felvásárlási célokat illetően. Elsősorban olyan, innovatív, feltörekvő partnereket keresünk, amelyek az Ipar 4.0 területén és/vagy szolgáltatásként értékesíthető megoldásokkal rendelkeznek, amelyek potenciálisan az S&T Csoport által lefedett teljes régió számára értékesíthetőek lehetnek.” Ezen kívül az S&T az új technológiákban is élen jár, ezért az együttműködések az IoT és az ipar 4.0 piacon tevékenykedő cégekkel kulcskérdés a vállalat életében.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top