Az Onshape-ben tervezett, hangvezérelt Smart Hub olyan, mint egy digitális idősgondozó asszisztens. A felhasználók egyetlen gombnyomással vagy hanghíváson keresztül, bármikor közvetlenül kapcsolatba léphetnek a segélyhívó központtal. A gondozók egy mobilalkalmazás segítségével folyamatosan értesülnek a valós idejű frissítésekről, és a Smart Hubon keresztül közvetlenül fel tudják hívni az ügyfelüket. A hozzá tartozó Mobile Companion eszköz kis méretének köszönhetően könnyedén hordozható és automatikus esésérzékelőt tartalmaz, amely szükség esetén azonnal segítséget hív.

Az Aloe Care Health Smart Hub és mobilalkalmazás

A könnyedén kezelhető és kinyitható felhasználói csomagolás gyártásának kihívása

Tekintettel arra, hogy az Aloe Care ügyfélkörének nagy része kevéssé mobilis, illetve, hogy a gondozók a világjárvány alatt nem feltétlenül tudnak a közelükben lenni, olyan csomagolási megoldást szerettek volna létrehozni, amelyet az idősebb felnőttek könnyen ki tudnak bontani és a tartalmát önállóan üzembe tudják helyezni.

A Microsoft Xbox Adaptive Controller csomagolásán végrehajtott akadálymentesítési kezdeményezéseinek alapján, a Smart Hub összes csomagolását húzófülekkel és könnyen nyitható patentokkal látták el. Az Aloe Care Total Care Bundle csomagra rákerült egy, nagyméretű fogantyúkkal ellátott kartontálca annak érdekében, hogy segítse az egyes dobozok kibontását és eltávolítását. Ezek a nagyobb fülek és fogantyúk ugyanis megkönnyítik a csomagolás megfogását és kinyitását.

A Total Care Bundle belső tálcáján található húzható fülek és a nagyméretű útmutató szöveg megkönnyíti a doboz kibontását (itt a korai csomagolási prototípus látható)

A papírtálcákon a termék körül nagyméretű hézagot hagytak, hogy a korlátozott kézügyességgel rendelkező vásárlók számára is megkönnyítsék a termék kiemelését a dobozból. A csomagolás külső oldalán nagy, könnyen olvasható szöveg található, hogy az Aloe Care termékcsalád minden egyes eleme könnyen azonosítható legyen. A csomagolás másik fontos célja a hulladék minimalizálása és az újrahasznosíthatóság maximalizálása volt, aminek érdekében a teljes termékcsaládban barna kartondobozokat és természetes papírpépet használtak.

A Smart Hub könnyen hozzáférhető csomagolása nagy, félkövér szöveget tartalmaz a könnyű azonosíthatóság érdekében, valamint nagy kihúzható füleket a könnyű nyithatóság céljából

Az Onshape Sheet Metal eszközeivel és egy tervezőcsapattal együttműködve az Aloe Care fel tudta gyorsítani innovatív csomagolástervezési folyamatait.

Az Onshape másképp közelítette meg a lemeztervezést, mint a konkurens CAD-csomagok. Ahelyett, hogy a felhasználóknak a különböző funkciók hozzáadásához többször szét, majd össze kellene hajtogatniuk a lemeztervüket, az Onshape mindig egyben jeleníti meg a lapított fémlemez nézetet. Ez gyorsabb tervezést és fejlesztést tesz lehetővé, csökkenti a modellfán lévő funkciók számát és valós idejű nézetet biztosít mind a hajtogatott, mind a lapított alkatrészekről.

A csapat ezen eszközökkel kartondobozokat készített oly módon, hogy a hajlítási paramétereket és a vastagságokat úgy állította be, hogy azok megfeleljenek a karton anyagának. Az Onshape csomagolás összeállítási felületén “sheet metal”-ként a kartondoboz úgy modellezhető le, hogy bármilyen tartalom beleférjen. A dobozokra a lapított nézetben húzható fülek és könnyen nyitható fedelek kerültek.

A Smart Hub csomagolásának végső tervei

Az Onshape megosztási (Share) funkciójának segítségével a kartondoboz legfrissebb tervei könnyedén és gyorsan megoszthatók voltak az Aloe Care csapatával felülvizsgálat és visszajelzés céljából. A lapított tervek DXF-fájljait ezután elküldték egy lézervágónak a gyors prototípus készítéshez és házon belüli teszteléshez.

A terv érvényesítése után a DXF-fájlokat megosztották az Aloe Care csapatával, hogy elkészítsék a sablonok grafikai terveit majd elküldjék azokat a beszállítójuknak gyártásra. Ennek eredménye egy olyan csomagolási élmény, amely bármely korú és képességű felhasználó számára vonzó és biztosítja, hogy a kicsomagolás folyamata zökkenőmentes és élvezetes legyen.

Az Aloe Care csomagolás, Onshape-ben modellezett és RealityServerben renderelt robbantott nézete

A RealityServerben készült Aloe Care Total Care csomag robbantott nézete

Az Onshape lemeztervező eszközeivel könnyedén és gyorsan létre lehet hozni a csomagolás modelljét a prototípus készítéshez és teszteléshez, a végső forma elkészítéshez szükséges sablonnal együtt. Ezek a CAD-modellek kiválóan használhatók a termékek rendereléséhez, illetve a tervezőcsapat többi tagjával való megosztásához is. (Megjegyzés: Továbbra is ajánlott közvetlenül a csomagolóanyag-szállítóval is dolgozni, ha csomagolás készen áll a gyártásra, mivel ők több éves tapasztalattal rendelkeznek a csomagolás tökéletes illeszkedésének és kivitelének finomhangolásában.)

Próbálja ki saját csomagolásának tervezését az Onshape felületén

Az Onshape sokoldalú Sheet Metal eszközei nagyon rugalmas és hatékony eszköznek számítanak a tervezői eszköztárban, amelyeket bármikor elővehet, amikor hajtogatott alkatrészek lapított változatát kell létrehoznia. A Sheet Metal eszközökkel rugalmas nyomtatott áramköri lapok létrehozását, lapos hajlékony kábelek szűk burkolatokon való átvezetését, valamint USB- és tápkábelek papírba tekerését is könnyedén el lehet végezni a csomagoláshoz. Lézervágóval párosítva gyorsan iterálhatja és finomíthatja rugalmas alkatrészeit és csomagolási terveit.

Szívesen kipróbálná az Onshape csomagolástervezési és egyéb folyamatait? Kérjen próbaverziót kollégáinktól.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top