Az alábbi esettanulmányból megtudjuk, hogy az Europlacer, a világviszonylatban legnagyobb, független SMT (surface-mount technolgy – felület szerelési technológia) gépgyártó cég, miként használja a Visual Components szoftvert az összeállítási sorok megtervezéséhez és eladásához a globális elektronikai piacon.

Az SMT gépek világszintű gyártója – Cél a fejlődés

Az Europlacer a világ legnagyobb, független, globális SMT, pick-and-place gépeket gyártó cége. Termék palettájuk többek között SMT pick-and-place gépek széles skáláját, tároló megoldásokat, nyomtatott áramkör gyártó gépeket, valamint gyártás-, és folyamat irányításhoz használható beágyazott rendszereket foglal magába.

Megoldásait közvetlenül is és világszintű disztribútorok hálóján keresztül is árulja, valamint a mindkét csoport számára készít kereskedői ajánlatokat. Ez a feladat egy olyan cégnél, amely éves szinten nagy mennyiségű ajánlatot készít és ad ki, nagy munkaterhelést jelent. Ezt mutatja az a tény is, hogy mielőtt a cég 2008-ban elkezdte használni a Visual Components szoftvert, az ajánlatkésztési folyamatuk lassú volt és fejlesztésre szorult.

„Power Pointot használtunk a 2D rajzok készítéséhez” – vallotta be Pierre Chatain, a termelési marketing menedzser. „Legalább egy napot igénybe vett ezeknek a terveknek/rajzoknak az elkészítése és még ezután is sok pontatlanság volt bennük. Tehát még keresztül kellett menniük több kör belső javításon mielőtt megoszthattuk volna őket a vásárlóinkkal.”

A cég észrevette, hogy hatékonyabbá kell tenniük az ajánlatok adási munkafolyamatukat, ezért keresni kezdte azt az eszközt, amellyel ez lehetségessé válik. Mindemellett szükségük volt egy olyan eszközre is, amellyel minőségi grafikát és videót tudnak készíteni az általuk tervezett megoldásokról.

„Egy új termelési sor megtervezése több százezer eurónál is többe kerülhet.” – tudtuk meg Pierre-től. „Ezért pénzért a vásárló elvárja, hogy színvonalas vizuális megjelenítést lásson arról, amiért fizet.”

A Europlacer a keresés végén a Visual Components mellett tette le a voksát. Ennek oka, hogy a szoftver könnyen használható és magas minőségű grafikával rendelkezik.

“Nagyon könnyen tudtunk modelleket készíteni az itt, a francia gyárunkban gyártott gépekről és elérhető lehetőségekről” – árulta el Pierre. „Most, hogy a modellek már elérhetők a könyvtárunkban, rendkívül egyszerűen létre tudunk hozni új layoutokat és konfigurációkat, illetve rajzokat is.”

„Ráadásul még videókat is meg tudunk osztani a szimulációinkról a vásárlóinkkal.”

„Nagyon könnyen tudtunk modelleket készíteni az itt, a francia gyárunkban gyártott gépekről és elérhető lehetőségekről” – árulta el Pierre. „Most, hogy a modellek már elérhetők a könyvtárunkban, rendkívül egyszerűen létre tudunk hozni új layoutokat és konfigurációkat, illetve rajzokat is.”

(termék marketing menedzser)

A projekt: Az amerikai telephelyű nyomtatott áramkör gyártó cég növelni szeretné a gyártósorának kapacitását

„Nemrég fejeztünk be egy projektet egy amerikai nyomtatott áramkör gyártó céggel, akinek célja a gyártósora kapacitásának növelése volt.” – mondta Pierre. „Valamint szerettek volna még egy SMT összeállítási sort felállítani a már meglévő munkaterületükön.”

Ez az összeállítási sor tartalmazott egy nyomtatott áramkör gyártó gépet, két SMT pick-and-place gépet, egy reflow kemencét (reflow ovent), valamint egy szállítószalagot, ami ezeket a gépeket kötötte össze egymással.

„A kihívás az volt, hogy egy olyan megoldást hozzunk létre, ami megfelel a vásárló gyártási igényeinek, illetve elfér a rendelkezésre álló, kisméretű területen.” – idézte fel Pierre. „A projektet a területi korlátozások tették meglehetősen nehézzé.”

Az Europlacer cég ajánlatokat készítő csapata a Visual Components szoftvert használta a különböző layout lehetőségek létrehozásához és ennek segítségével mutatta be azokat a vásárlóinak is. Végül, több lehetőség megvizsgálása és értékelése után egy U-alakú layout létrehozását látták a terület adta lehetőségeknek és a gyártási elvárásoknak egyaránt megfelelő, optimális megoldásnak. A projekt rendkívül sikeresnek bizonyult, a cég komoly elismerést kapott érte.

„A Visual Components használata segített megnyernünk ezt a projektet.” – örvendezett Pierre. „A 3D szimuláció rendkívül meggyőző volt a vásárlók számára és biztosította őket arról, hogy a megoldásunk meg fog felelni a projekt elvárásainak.

„A Visual Components használata segített megnyernünk ezt a projektet.” – örvendezett Pierre. „A 3D szimuláció rendkívül meggyőző volt a vásárlók számára és biztosította őket arról, hogy a megoldásunk meg fog felelni a projekt elvárásainak.”

(termék marketing menedzser)

Mi jön ezután?

Mindössze egy évvel a Visual Components bevezetése után, az Europlacer már tapasztalja is az eredményeket. Több tucat layout igényre tudtak válaszolni és érzik a fejlődést a válaszadási idejükben és eladási eredményeikben is.

„Jelentős javulást vettünk észre az eladási folyamatainkban mind a hatékonyság, mind a nyerési arányok terén.” – árulta el Pierre. „Az ajánlat adási időnk egy napról kevesebb, mint egy órára csökkent. Ez meglehetősen szembetűnő és jelentős.”

A jövő tekintetében, a cég tervezi, hogy kibővíti a 3D szimuláció használatát más eszközökre is.

„Ez az eszköz tökéletesen megfelel az igényeiknek és sok igen érdekes további funkciót fedeztünk fel benne, amelyeket reméljük minél hamarabb használni tudunk majd.” – mondta Pierre.

EuroPlacer_Layout_5-1024x576

„Jelentős javulást vettünk észre az eladási folyamatainkban mind a hatékonyság, mind a nyerési arányok terén.” – árulta el Pierre. „Az ajánlat adási időnk egy napról kevesebb, mint egy órára csökkent. Ez meglehetősen szembetűnő és jelentős.”

(termék marketing menedzser)

Az eredeti cikket elolvashatja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top