S&T Consulting Hungary Kft. 2013. évi eredményei: Az S&T Consulting Hungary Kft. több mint 15 éve van jelen a hazai és nemzetközi informatikai szolgáltató piacon, és szakértő IT megoldásszállítóként kompromisszumok nélküli megoldásokat nyújt a közép- és nagyvállalatok, állami intézmények számára.

A vállalat szerkezeti struktúrája hatékony működést tesz lehetővé, melynek eredményeképpen 2013-ban 36,29%-kal nőtt a cég árbevétele az előző, 2012-es évhez képest. A növekedés jelentősebb része az infrastruktúra megoldások 51%-os növekedéséből fakadt, de a mérnöki megoldások is (PLM/CAD/CAM/CAE) 23%-os növekedést eredményeztek. Az EBITDA 5,2%-kal nőtt, 137 millió Ft-ról 145 millió Ft-ra. Az egyéb bevételek 88%-kal, az aktivált saját teljesítmények értéke 90%-kal csökkentek. Az anyagjellegű ráfordítások 34,5%-kal nőttek, köztük az igénybevett szolgáltatások értéke a folyamatos, szigorú költség kontrollnak köszönhetően 2%-kal csökkent. Az egyéb ráfordítások értéke 36%-kal csökkent. Az értékcsökkenési és amortizációs költségek 13,8%-kal nőttek. A nettó pénzügyi költségek 67%-kal 38,5M Ft-ról 12,7M Ft-ra csökkentek, a fizetett kamatok 29%-os csökkenésének illetve az árfolyamnyereség 11M Ft-os növekedésének (204%) köszönhetően. Fentiek alapján az adózás előtti eredmény 22,8M Ft-ra nőtt a 2012-es 1,6MFt-ról.

A Társaság adófizetési kötelezettsége 13,3M Ft, melyből a 2010-es és 2011-es évre vonatkozó utólagos TAO önrevízió hatása 7M Ft volt. A befektetett eszközök összértéke nem változott 2012-hez képest, az új irodaházban történő beruházások növelték, az immateriális javakban történő beruházás csökkenés pedig csökkentette az értéket. A forgóeszközök jelentősen növekedtek, a készletek 90M Ft-tal, a követelések 542M Ft-tal, a pénzeszközök értéke pedig a korábbi 59M Ft-ról 276M Ft-tal 335M Ft-ra emelkedett. Az eszközök összértéke összesen 916M Ft-tal nőtt.A stabil háttérrel, tapasztalt kollégákkal, kiemelkedő szakértelemmel és széles portfolióval rendelkező cég a hálózati, IT-biztonsági és adattárolási rendszerektől, az integrált vállalatirányítási megoldásokon át, egészen a mérnöki tervező szoftverekig, testreszabott standard megoldásokat és a legfejlettebb technológiákon alapuló egyedi fejlesztéseket készít. A vállalat az elmúlt években tett befektetéseinek köszönhetően megoldásait képes ügyfelei igényeinek megfelelően felhő alapon is megvalósítani és hatékonyan támogatni őket a hibrid IT megközelítésre való áttérésben.

Az S&T legnagyobb megrendelői főleg a telekommunikációs, pénzügyi és államigazgatási szektor szereplői. A 2014-es évet jelentős szerződött megrendelés állománnyal indította a vállalat, így a vezetőség bizakodóan tekint az idei évre. A további növekedést a portfólió felhő alapú, hibrid IT megközelítésű szolgáltatásokkal való továbbfejlesztésével, az értékesítési csapat bővítésével, a PR és marketing célzottabb használatával, a szakértői gárda továbbképzésével igyekszik biztosítani. Az S&T célul tűzte ki az idei évre, hogy a hazai informatikai szolgáltató piac még meghatározóbb szereplőjévé váljon, és további piaci részesedést szerezzen a szegmensben.

További információ:

Kulcsár Sándor – pénzügyi igazgató / E-mail: sandor.kulcsar@snt.hu / Telefon: +36 20 9846 077

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top